TİC Holding Header
  • USD 32.382
  • EUR 35.06
  • Altın 2325.486
  • BIST 100 9129.19
  • Siyaset

Başkan Çopuroğlu'ndan Kongre öncesi son inceleme

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Olağan İl Kongresi'ne katılmak ve bir dizi açılışta bulunmak için Kayseri'ye geliyor.
Başkan Çopuroğlu'ndan Kongre öncesi son inceleme
Okan GEÇGEL - Kadir Has Stadyumu'nda gerçekleştirilecek olan kongre öncesinde incelemelerde bulunan İl Başkanı Şaban Çopuroğlu, "Türkiye'de ilk olması ve Kayseri'den başlanması, Kayseri'nin Ankara'daki ağırlığını gösteriyor olsa gerek" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Kayseri 7. İl Kongresi’ne katılmak üzere 24 Ekim Cumartesi günü Kayseri'ye geliyor. Korona virüsü salgını nedeniyle yoğun tedbirlerin alındığı kongre, 32 bin kişi kapasiteli Kadir Has Stadyumu'nda gerçekleştirilecek. Kongre öncesinde Kadir Has Stadyumu'nu ziyaret eden AK Parti Kayseri İl Başkanı Şaban Çopuroğlu, basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Kadir Has Stadyumu'ndaki hazırlıkları titizlikle takip eden Başkan Şaban Çopuroğlu, "İl kongremiz olması hasebiyle ev sahipliği yapacağımız organizasyonda 'nerede yapabiliriz?' diye kendi aramızda yaptığımız istişareler sonucu hem pandemi kurallarını dikkate almamız gerekiyor hem de gelen misafirlerimizi belli bir düzen içerisinde yönlendirmemiz gerektiği için Şehir Stadı'nda yapmayı uygun bulmuştuk. Genel merkezimize izah ettik, onlar da uygun buldular. Kısmet olursa Kayseri Şehir Stadı'nda böyle bir kongre yapmayı planlıyoruz. Tabi birinci gündem maddemiz pandemi kuralları. Kısmet olursa sahaya değil tribünlere vatandaşları yerleştireceğiz. Vatandaşlarımız cumhurbaşkanımızı hem daha geniş bir açıyla görecekler, hem de pandemi kurallarına riayet etmiş olacağız. Tabi sayın cumhurbaşkanımızın Kayseri İl Kongresi'ne öncelikle katılıyor olmasını şehrimize verilen bir değer olarak görüyorum. Çünkü Kayseri, Ankara'da hakikaten ağırlığı olan bir şehir. Sayın cumhurbaşkanımızın buradan başlıyor olmasından ziyadesiyle memnun olduk. Büyükşehirler içerisinde ilk kongre Kayseri'den başlıyor" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasını tamamladıktan sonra seçim sürecine geçileceğini ifade eden İl Başkanı Çopuroğlu, "Ben delegelerimizden oy kullanmadan stattan ayrılmamalarını özellikle rica ediyorum. Sonrasında Cumhurbaşkanımız Talas'taki paraşüt alanı diye bildiğimiz alanda Tapu Teslim Töreni yapacaklar. Gönül ister ki on binlerce insanın katıldığı programlar olsun, maalesef malum süreçten dolayı daha dar kapsamlı olacak. Sonra sayın cumhurbaşkanımız kısa süre Kayseri'de kaldıktan sonra şehrimizden ayrılacaklar. İnşallah kongremizin ilimiz, Türkiyemiz için hayırlı olmasını temenni ediyoruz" dedi.

Yorum Yazın