TİC Holding Header
  • USD 32.378
  • EUR 35.034
  • Altın 2324.822
  • BIST 100 9129.19
  • Siyaset

AK Parti'nin etkin ismi Mustafa Ataş'tan gazetemize samimi açıklamalar

AK Parti MKYK üyesi ve İstanbul Milletvekili Mustafa Ataş OGÜN Haber Muhabiri Mücahit Ak’a birbirinden çarpıcı açıklamalar yaptı.
AK Parti'nin etkin ismi Mustafa Ataş'tan gazetemize samimi açıklamalar
Mücahit Ak -

Refah Partisi’nden Fazilet Partisi’ne, AK Parti’nin kuruluşundan günümüze kadar izleri bulunan ve Türk siyasetinin adeta hafızası olan AK Parti MKYK üyesi ve İstanbul Milletvekili Mutafa Ataş, geçmişten geleceğe Türkiye’nin siyasi haritasını çıkardı. Ataş, sorulan sorulara içtenlikle yanıt verdi.

Siyasi geçmişinizden bahseder misiniz?

Siyasete 1977 yılında Milli Selamet Partisi Beşiktaş Gençlik Kolları ile başladım. 1985 yılında Refah Partisi Beşiktaş İlçe Yönetim Kurulu Üyeliği ve 1989 yılında Beşiktaş İlçe Başkanlığı görevlerinde bulundum. 1992 yılında Refah Partisi'nde Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın İl Başkanlığı'nda İstanbul İl Sekreteri, 1995 yılında Refah Partisi İstanbul İl Başkanlığı, Fazilet Partisi İstanbul Kurucu İl Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerini yürüttüm. 2001'de AK Parti'nin kurulmasıyla İstanbul Kurucu İl Yönetim Kurulu Üyeliği ve Teşkilatlanmadan Sorumlu İl Başkan Yardımcılığı yaptım. 2002 yılından itibaren 13 sene SKM Başkanlığı görevini yaptım. 22, 23, 24, 26 ve 27. dönem Milletvekilliği görevlerinde bulundum. 5. Olağan kongrede MKYK Üyesi ve Teşkilattan Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevinde bulundum. Şimdi ise MKYK üyesi ve Şile’den sorumlu İstanbul Milletvekiliyim.



Şile’nin köylerine sık sık yapmış olduğunuz ziyaretleri biliyoruz. Onca yıla rağmen bu heyecanı nasıl koruyabiliyorsunuz?

AK Parti’de siyaset yapmanın bir ayrıcalığı ve farklılığı var. Her şeyden önce Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde siyaset yapmak farklı bir şey. Heyecan konusunda bizler liderimiz olan Sn. Cumhurbaşkanımıza bakıyoruz. Tanıdığım günden bu yana heyecanında zerre bir eksilme olmadı. Tam tersine her gün daha fazla koşturuyor. Bizim derdimiz ülkeye hizmet etmek. Bizim hizmet anlayışımız sadece Türkiye’nin coğrafyasıyla sınırlı değil. Dünya üzerinde ki mazlum milletlerde Türkiye’ye bakıyor. Türkiye’nin tüm mazlumların sesi olma konumundan dolayı üzerimizde ayrı bir sorumluluğumuz var.



Geçmişten geleceğe ülke siyasetini nasıl değerlendiriyorsunuz?

Ülkemizin gelişmesi ve kalkışmasına tarih boyunca hep engel olunmaya çalışıldı. Gerek dışarıda ki düşmanlar gerek içeride ki bir takım hainler engel olmaya çalışmıştır. Osmanlı’nın son dönemlerine baktığımızda orada da aynısı mevcuttur. Abdulhamid Han Hazretlerini iktidardan uzaklaştırıp ülkeyi kaosa çekme gayretleri… Arkasından Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün arkadaşlarıyla birlikte Cumhuriyeti kurma gayretlerinin engellenmeye çalışılması. 1960 darbesinden sonra neredeyse her 10 yılda bir ya darbe ya da muhtıra ile karşılaşıldı. 28 Şubat sürecinde rahmetli Erbakan hocamıza nasıl bir baskı uygulandığı ve Refah Yol iktidarının nasıl yıkıldığını bu millet hep birlikte gördü. AK Parti’nin iktidarından bugüne baktığımız zaman engelleme gayretlerini defalarca gördük. 2007’de 27 Nisan e muhtırasını yaşadık. 2008 yılında Anayasa Mahkemesinin AK Parti’yi kapatma davasını gördük. 2012’de MİT Müsteşarına yönelik operasyona şahit olduk. 2013 Mayısında gezi olayları ve 17-25 Aralık kumpasını gördük. 2014 yılında MİT tırlarına karşı düzenlenen operasyona şahit olduk. 15 Temmuz 2016’da hain FETÖ darbe girişimini gördük. Liderimizin duruşu ve milletimizin direnişiyle, o dönem ki Başbakanımız Sn. Binali Yıldırım’ın dirayetli duruşlarıyla tek vücut olduk. Ben o zaman teşkilat başkanıydım. Kısa sürede tüm teşkilatımızı organize ettik. Sonrasında Sn. Cumhurbaşkanımızın çağrısı sonrası milletimiz, bütün fertleriyle sokaklara döküldü. Darbeyi hep birlikte püskürttük. Darbe girişimiyle başaramayanlar sonrasında yine durmadı ve ülkemizi ekonomik olarak kıskaca almaya çalıştılar.

İstanbul’u ve siyasetini nasıl değerlendiriyorsunuz?

Biz iktidara geldiğimizde İstanbul’un 8 Milyona yakın nüfusu vardı. Şimdi 15 Milyona yakın nüfusu var. Marmaray olmasaydı, Avrasya Tüneli olmasaydı, 3. Köprü olmasaydı, hızlı tren olmasaydı, metrobüsler, tramvaylar olmasaydı, 3. Köprü olmasaydı nasıl bir İstanbul olurdu? Marmaray yapıldıktan sonra yanılmıyorsam 400 milyona yakın insanımız istifade etti. Bu hizmetleri çıkardığınızda nasıl bir İstanbul olur? Şehir Hastanelerini yaptık. Yolunu dahi yapamayacak bir Büyükşehir Belediyesi var. Allah aşkına bir çivi çaktılar mı İstanbul’a? Büyükşehir Belediyesi hangi eseri hayata kazandırdı? Pandemi döneminde toplu taşıma hizmetini bile yüzlerine, gözlerine bulaştırdılar. Bize 1994 öncesi İstanbul’un nostaljisini yaşatıyorlar. Biriken çöpler, su kuyrukları… Seçimden sonra ne yaptılar? Yenikapı’da hizmet araçlarını topladılar şov yaptılar. Kendilerince israfı engelleyeceğiz dediler, AK Parti döneminden daha fazla araç aldılar. CHP’li İBB Başkanı hangi hizmeti, hangi projeyi yapmış? Yaptığı 2 şeyi ben hatırlıyorum. Bir tanesi çeşmeden musluk açma töreni diğeri de temel atmama töreni. Dışarıdan borç almayacağız dediler 580 Milyon dolar borç aldılar, birde buna tören yaptılar. Sıfırdan yönetim kuruyor. 1 yılda aynı daire başkanı defalarca kez değişiyor. Bunlar beceriksizliğin, iş bilmemezliğin özetidir. Liyakat bunun neresinde?



AK Parti İstanbul İl Başkanlığı’nda bir değişim oldu. Bu konuda ne düşünüyorsunuz?

İl Başkanlığımızda ki değişimin hayırlı olmasını diliyorum. Bayram Şenocak kardeşimiz 3 yıl İl Başkanlığı yaptı. İstanbul İl Başkanlığı kolay bir görev değildir. 15 Milyonluk bir kentte on binlerce kişilik teşkilatı yönetmek kolay bir iş değildir. İnsanız… Hepimizin eksiklikleri, hataları, kusurları olabilir. Bayram beyin gayretli çalışmaları oldu. Gece gündüz çalıştı. Emekleri için kendisine ve ekibine teşekkür ediyorum. Cumhurbaşkanımızın tensipleriyle İstanbul İl Başkanlığı’na Osman Nuri Kabaktepe bey atandı. Ben Refah Partisi’nde siyaset yaparken Osman bey de Milli Gençlik Vakfı’nda çalışan bir arkadaşımızdı. İstanbul’da bir heyecan uyandırdı. İnşallah faydalı olur. Osman Nuri Kabaktepe kardeşimize ve ekibine üstün başarılar diliyorum. Bu tek başına yapılacak bir iş değildir. Ekip işidir. İnşallah Cumhur İttifakı olarak 2023 yılında Milletvekilliği ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde İstanbul’da çok iyi sonuçlar alacağımıza inanıyorum. 2024 yılında İstanbul yeniden AK Partili Büyükşehir Belediyesiyle buluşacak.

AK Parti’de Genel Başkan Yardımcılığı görevinde bulundunuz. Şimdi ise bu görevde değilsiniz fakat duruşunuzda hiçbir savrulma olmadı. Peki kırgınlık söz konusu oldu mu?

Mücahit kardeşim biz makam ve mevki için siyaset yapan insanlar değiliz. Ak Parti’de hiçbir arkadaşımızda bunun için siyaset yapmıyor. Yapanlarda sağa sola savrulmuştur. Biz Allah’ın ve milletin rızasını gözeterek siyaset yapıyoruz. Bugün şu makamdasın yarın olmayabilirsin. Makam olmayınca siyaset yapmayacak mıyız? Yani milleti kenara mı koyacağız? Makam, mevki için siyaset yapılmaz. Partimiz hangi görevi layık gördüyse gider o görevi yaparız. Yarın Milletvekilliğimiz biter biz yine devam ederiz. Genel Başkanımızın üzerinden yük almak için biz burada siyaset yapıyoruz. Recep Tayyip Erdoğan bu ülke için bir şanstır.



 


 

Yorum Yazın