TİC Holding Header
  • USD 32.378
  • EUR 35.034
  • Altın 2324.822
  • BIST 100 9129.19
  • Siyaset

AK Parti Sözcüsü Çelik: MYK'miz kayıtsız ve şartsız bir şekilde bu bildiriye karşıdır

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, bazı emekli amirallerin açıklaması hakkında, 'MYK'miz kayıtsız ve şartsız bir şekilde bu bildiriye karşıdır.' dedi.
AK Parti Sözcüsü Çelik: MYK'miz kayıtsız ve şartsız bir şekilde bu bildiriye karşıdır
AA - AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, AK Parti Genel Merkezi'nde, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Merkez Yürütme Kurulu (MYK) Toplantısı devam ederken basın toplantısı düzenledi.

Bazı emekli amirallerin açıklamasına ilişkin değerlendirmede bulunan Çelik, şunları kaydetti: "MYK'miz kayıtsız ve şartsız bir şekilde bu bildiriye karşıdır. Bildirinin neye hizmet ettiğini biliyoruz. Tek hizmet etmediği şey, Türkiye Cumhuriyeti'dir, Türkiye'nin demokrasisi, sivil siyasetidir. Bunların yazılımında demokrasi bir virüstür, muhtırayı ise bir aşı olarak kabul ederler. Böylesi bir bildiri karşısında, 'Buna bu kadar tepki vermeye ne gerek var' diye konuşanlar esasında geçmişteki geleneği sürdürerek demokratik iklimi zehirleme teşebbüsünün bir parçası haline geliyorlar. Muhtıra siyasetinin ve muhtıra gazeteciliğinin mutasyona uğramış biçimiyle karşı karşıyayız. Örgütlü bir kötülük olduğunu ifade ediyorum. Sessiz kalsaydık adı muhtıra olacaktı, sessiz kalmayınca 'ifade hürriyeti' diyerek bunu meşrulaştırmaya çalışıyorlar. Yaptıkları hizmetlerle anılmaları gerekirken, bu şekilde anılacak bir tavır içerisine girmeleri kendi itibarlarına yönelik suikasttır."
Yorum Yazın