TİC Holding Header
  • USD 32.377
  • EUR 34.98
  • Altın 2324.358
  • BIST 100 9129.19
  • Sağlık

Uzun süren boğaz ağrısına dikkat

Kulak Burun Boğaz (KBB) Uzmanı Opr. Dr. Davut Tepe, özellikle havaların soğuması ile ortaya çıkan boğaz ağrılarına dikkat edilmesi gerektiğini söyledi.
Uzun süren boğaz ağrısına dikkat
Havaların soğumasıyla birlikte boğaz ağrısı şikayetlerinde artış görünmeye başlandı. Üst solunum yolu enfeksiyonlarının daha sık görüldüğü bu günlerde Büyük Anadolu Meydan Hastanesi Kulak Burun Boğaz Uzmanı Opr. Dr. Davut Tepe, büyük küçük demeden herkesin dikkat etmesi gerektiğini belirterek özellikle uzun süren boğaz ağrısına dikkat çekti.
Dr. Tepe, "Genellikle soğuk algınlığı veya boğaz iltihabı gibi bir enfeksiyondan kaynaklanan boğaz ağrısı, bazen özofagus iltihabı veya başka bir etken de neden olabilir. Yutkunma sırasında ağrı, ateş gibi boğaz ağrısına eşlik eden belirtiler nedeni bu ağrıyı saptamaya yardım eder. Soğuk algınlığı, grip, bakteriyel ve diğer viral enfeksiyonlar, alerjiler, kuru hava, duman, kimyasal maddeler ve diğer tahriş edici maddeler, yaralanma, gastroözofageal reflü hastalığı ve tümör gibi faktörler uzun süren boğaz ağrısının nedenleridir. Ciddi bir sebebe dayanmayan basit enfeksiyon kaynaklı boğaz ağrısı için evde uygulayabileceğiniz pek çok yöntem olmakla birlikte neden kaynaklandığını öğrenmek ve özellikle uzun süren bu ağrılarda mutlaka kulak boğaz burun doktoruna görünmeniz gerekir" dedi.