TİC Holding Header
  • USD 32.379
  • EUR 34.985
  • Altın 2324.064
  • BIST 100 8880.09
  • Sağlık

Uzmanından öğretmen ve velilere uyarı

Kayseri Şehir Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Dr. Ayşin Kılınç Toker, öğrenci velilerine ve öğretmenlere uyarılarda bulunarak bulunarak, 'Çocuklarımızı en ufak bir semptomda mutlaka evimizde izole etmeliyiz. Öğretmenlerimizin de bu savaşa sağlık çalışanlarının verdiği gönülle gönül verip aşılanması gerektiğini düşünüyorum' dedi.
Uzmanından öğretmen ve velilere uyarı
İHA - Kayseri Şehir Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Dr. Ayşin Kılınç Toker, İhlas Haber Ajansı’na yaptığı açıklamada, okullarda yüz yüze eğitime geçilmesiyle beraber öğrenci velilerine ve öğretmenlere uyarılarda bulundu.

Toker, “Hepimiz veliler ve öğrenciler olarak heyecanlı bir sürece girdik. Beklentimiz bu süreci online eğitime geçmeksizin her şekilde yüz yüze tamamlayabilmektir. Maalesef bu dönemki vaka sayılarında özellikle varyantlardan dolayı artış nedenli bu yüz yüze eğitime devam edebilmemiz için çok dikkatli olmamız gerekiyor. Mesafe, maske ve hijyen kuralları hem çocuklar hem veliler hem de öğretmenler için çok önemlidir. Ayrıca delta varyantında kapalı ortamda bir süre kalabilme durumundan dolayı kapalı ortamların sık sık havalandırılması gerekiyor. Bunu da diğer koruma faktörlerinin yanına eklememiz gereken bir durum. O yüzden okullarımızda özellikle yüzey temizliği sırasında ve mümkünse teneffüslerde kapalı ortamların taze hava ile havalandırılmasına mutlaka öneriyoruz” ifadelerini kullandı.
Uzmanından öğretmen ve velilere uyarı

Kayseri Şehir Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Dr. Ayşin Kılınç Toker, öğrenci velilerine ve öğretmenlere uyarılarda bulunarak bulunarak, “Çocuklarımızı en ufak bir semptomda mutlaka evimizde izole etmeliyiz. Öğretmenlerimizin de bu savaşa sağlık çalışanlarının verdiği gönülle gönül verip aşılanması gerektiğini düşünüyorum” dedi.
Yorum Yazın