TİC Holding Header
  • USD 32.325
  • EUR 35.085
  • Altın 2297.968
  • BIST 100 8880.09
  • Sağlık

Ege Bölgesi'nin Amiral Gemisi; 'Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'

Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekim Yardımcısı Op. Dr. Mustafa İncesu, hastane olarak yakaladıkları başarıyı değerlendirerek, Tepecik'i Ege Bölgesi'nin amiral gemisi olarak gördüğünü ifade etti...
Ege Bölgesi'nin Amiral Gemisi; 'Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'
Arzu Aytekin - Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekim Yardımcısı Op. Dr. Mustafa İncesu, hastane olarak yakaladıkları başarılarla Türkiye’de önemli bir yerde olduklarını belirtti. Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ni, Ege Bölgesi’nin amiral gemisi olarak değerlendiren İncesu, TİGAD Türkiye İnternet Gazetecileri Derneği Ege Bölge Temsilcisi Arzu Aytekin'e verdiği röportajda önemli açıklamalar da bulundu...

İncesu“Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Türkiye’nin kamudaki birinci ya da ikinci hastanesidir. Ben bu hastaneyi Ege Bölgesi’nin amiral gemisi olarak tanımlıyorum. Yaklaşık 1100 doktor, 4500 personel ile covid-19 öncesinde 11 bin poliklinik yapılan, A grubu dediğimiz en zor ameliyatların en yüksek oranda yapıldığı hastane burası. Hastanemiz, Çocuk Ortopedisi Polikliniği olan nadir yerlerden birisi. Çocuk ortopedisi ile ilgili Ege Bölgesi’nin merkezi. Burada çocuk travması, kırıkları, doğuştan anomalilerini yüksek oranda tedavi ediyoruz. Hastanemizde genel olarak tüm branşlarımızdaki bütün doktorlarımız özverili ve başarılı insanlar. Örneğin; Türkiye’de ince bağırsak naklinin yapıldığı tek yer burası. Organ nakli ünitelerimiz var. Böbrek ve karaciğer nakli yapıyoruz.” dedi. Covid-19 ile mücadelede Sağlık Bakanlığı’nın yönetmeliklerine göre hastalara tedavi uyguladıklarını belirten İncesu, sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Şu anda yaklaşık 90 yataklı covid-19 servisimiz, yaklaşık 100’e yakın yoğun bakım servisimizle covid-19 virüsü taşıyan hastalarımıza, Sağlık Bakanlığı’nın güncel yönetmelikleri dâhilinde tedavi uyguluyoruz.”

"5 taşındaki Ahmet'in gözyaşları dinecek"

Geçtiğimiz günlerde başarılı bir ameliyata imza atarak adından söz ettiren Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekim Yardımcısı Op. Dr. Mustafa İncesu, doğuştan ayağı problemli olan 5 yaşındaki hastaları hakkında bilgi verdi: “Ahmet; 5 yaşında, Suriye’den göç ederek Türkiye’ye gelmiş bir çocuğumuz. Göçten ve bulundukları bölgeden kaynaklı ailevi travmaları vardı. Ahmet’in ekstremitesini koruyucu bir cerrahi işlem yapsaydık, yaklaşık 5 veya 7 defa ameliyat yapmamız gerekiyordu. En az 4 kere uzatma ameliyatı, 2-3 kere ayak rekonstrüksiyon ameliyatı yapmamız gerekiyordu. Bu süreç 16 yaşa kadar devam edecekti. Biz zaten travma görmüş bir çocuğu bu yola sokmaktan ziyade daha kısa bir çözüm olan ampütasyon seçeneğiyle diğer çocukların yapabileceği hareketlerin yüzde 80’ini yapabilecek ölçüde, onu mutlu edecek bir ameliyatı gerçekleştirdik. 2 ay sonra uygulayacağımız protezlerle artık o da diğer çocuklar gibi parklarda koşup oynayabilecek. Tabi ki futbol oynaması beklenemez ama sportif aktiviteleri de yapacak, gözyaşları da dinecek diye düşünüyorum. Uzatılabilen protezlerden de yaptırabiliriz ama duruma göre 2-3 yılda belki 5 yılda bir değişen protezlerimiz de var.”



"Bu başarıyı çocuklara olan sevgime borçluyum"

23 yıldır doktorluk yapan Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekim Yardımcısı Op. Dr. Mustafa İncesu, meslekte geçirdiği süre boyunca insanlara ve özellikle çocuklara olan sevgisi dolayısıyla çalışmalarını severek yürüttüğünü ifade ederek, “Ben Anadolu insanını çok seviyorum. Bence Anadolu insanı son derece cefakâr insanlar. Bundan dolayı ve özellikle çocuklarım da olduktan sonra çocukları daha çok sevdim. Onlara yönelik çalışmaları severek yapmamdan kaynaklı olarak başarı yakaladığımı düşünüyorum. Mesleğimi çok seviyorum. Yürüyemeyen çocuklar yürüdüğü zaman, ameliyat ettikten sonra yürüdüklerini gördüğüm zaman, elini kullanamayan çocukların ameliyat sonrasında elini kullandığını, bir takım faaliyetlerde bulunmasını gördüğüm zaman, doğuştan yamuk ayak, kalça çıkığı veya ekstremite anomalileri gibi ameliyatları gerçekleştirdikten sonra onların mutluluklarıyla çok mutlu oluyorum. Ondan dolayı da hala bu mesleğe devam ediyorum.” dedi.
Yorum Yazın