TİC Holding Header
  • USD 32.346
  • EUR 35.132
  • Altın 2306.967
  • BIST 100 8880.09
  • Sağlık

Dr. Terziler: “Sağlık turizmine ara verilmesi yerinde bir karar, biz de karara uyacağız”

Dünyanın ve Türkiye’nin dengesini alt üst eden Covid-19 salgını ile mücadele kapsamında alınan önlemler gündemdeki yerini koruyor. Sağlık Bakanlığı, virüsle mücadele kapsamında sağlık turizmine ara verileceğini açıkladı. Bakanlık yetkililerinin verdiği bilgiye göre tüm hastalıklarda olduğu gibi saç ekimi yaptırmak dâhil Türkiye’ye yurt dışından hiçbir hasta getirilmeyecek.
DEİK Sağlık Komisyonu Üyesi Dr. Servet Terziler, kararla ilgili, “Karar son derece yerinde ve doğru. Hastalarımızın yüzde 80-90’ı yurt dışından ancak ülkemizin geleceği için biz de bu kararı sonuna kadar destekliyoruz. Tedbirlerimizi şimdiden aldık” dedi.
Dr. Servet Terziler, şu ifadeleri kullandı: “Bakanlığımızın Covid-19 ile yaptığı açıklamalar son derece yerinde, olması gereken bir tedbir kararıdır. Toplum sağlığını ön plana alan bir karar. Türkiye’de şu anda bir Pandeminin kontrol altına alınması çabası var. Hastalarımızın yüzde 80-90’ı yurt dışından ancak kararı saygıyla karşılıyoruz ve ciddiyetle uygulayacağımızı bildiriyoruz. 1 milyar dolarlık saç ekimi sektörü 2020’de 500 milyon dolara inecek ancak hiçbir veri, halk sağlığından önemli olamaz. Her şey normale döndükten sonra bu rakamların üstüne çıkacağımızdan şüphem yok.”