TİC Holding Header
  • USD 32.377
  • EUR 34.98
  • Altın 2324.358
  • BIST 100 9129.19
  • Röportaj

Osmanoğlu, 'Reis-i Cumhurumuz öz evladımdır'

34’üncü Osmanlı Padişahı Sultan İkinci Abdülhamid Han'ın 3’üncü kuşak torunu Abdülkerim Harun Osmanoğlu, ülkenin mevcut durumunu değerlendirdi.
Osmanoğlu, 'Reis-i Cumhurumuz öz evladımdır'
Necdet Emre Aygün - Hayattaki 24 Osmanlı şehzadesinden biri olan Harun Osmanoğlu, Ogün TV muhabirinin kendisine yönelttiği; “Ülkenin mevcut yönetimi” hakkındaki sorunun yanıtına Hz. Muhammed’in bir hadisi ile başladı.

“Ümmetimden bana yakın olan, benim soyumdan gelen değil, yolumdan gidendir!” hadisiyle görüş ve düşüncelerini açık bir şekilde ortaya koyan Osmanoğlu, sözlerine ülkenin ve devletin son 15 yıldır büyük bir çıkışta olduğunu vurgulayarak devam etti.

Öte yandan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hakkındaki yorumlarında da şeffaf bir yol izleyen Abdülkerim Harun Osmanoğlu, “Sayın cumhurbaşkanımızın atmış olduğu adımlara bakıyorum da, sanki dedelerimin gölgesi gibi davranıyor. Hal böyle olunca, düşmanlar da dedemin düşmanları gibi davranıyor” dedi ve Erdoğan hakkındaki yorumlarına devam etti; “Çok net bildiğim ve fark ettiğim bir şey var. Sayın Reis-i cumhurumuz, kıymetli öz evladım Recep Tayyip Erdoğan, dedelerinin ayak izlerinden gittikçe düşmanları her asırda olduğu gibi bu asırda da o ayak izlerinin altında ezilecektir” diyerek dönemin mevcut Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan olan memnuniyetini dile getirdi. 

Osmanoğlu’nun sözlerindeki en dikkat çekici detay ise ; “Allah’ın bize bıraktığı güç olan dua ile onları desteklemekten onur duymaktayım.” demesi oldu.

İşte Osmanoğlu'nun ülkemizdeki mevcut yönetim hakkındaki görüşleri;
Sizler yüzyıllarca adaleti ve insanlığı esas kabul ederek dünyayı huzur içinde yönetebilmiş bir soyun varislerisiniz. Eminim ki bu aileden olmak heyecan verici bir duygudur. Böyle seçkin bir ailenin ferdi olarak sizlerin ülkemizdeki mevcut yönetim hakkındaki görüşlerinizi merak ediyoruz. Lütfen kısaca bizi aydınlatırmısınız.


Ailem hakkındaki övgü dolu yorumunuz ile kendi Aileninizi ve geçmişinizi övmüş oldunuz. Bu şuurunuz sizi ahiret saadetine ulaştırsın inşallah. Bendeniz ülkemiz siyasetini ve dahi dünya siyasetini pek bilmem. Sorunuza Alemlerin efendisi Muhammed Mustafa’nın bir hadisi ile başlayarak cevap vermek istiyorum.

Peygamber efendimiz “Benim asıl soyum kanımdan gelenler değil yolumdan gelenlerdir.” buyurmuşlardır. Ülkemizdeki gelişmeleri yakından takip etmekteyim. Son 15 yıldır ülkemiz ve devletimiz dik bir çıkış ile yükselmektedir. Sayın Cumhurbaşkanımızın atmış olduğu adımlara bakıyorum da sanki dedelerimin gölgesi gibi davranıyor. Hal böyle olunca düşmanlar da dedelerimin düşmanı gibi davranmaya başlıyor. Bu durum milletimizi hangi yönde etkiliyor bilmiyorum. Ama çok net bildiğim ve fark ettiğim bir şey var Sayın Reis-i Cumhurumuz kıymetli öz evladım Recep Tayyip Erdoğan dedelerinin ayak izinden gittikçe düşmanları her asırda olduğu gibi bu asırda da o ayak izlerinin altında ezilecektir. Onun ve dava arkadaşlarının isimleri Osmanoğlu olmayabilir. Ama görüyorum ki cisimleri Al-i Osman’ın ta kendisidir.

Düşmanlar türlü oyunlarla güçlerimizi elimizden aldılar. Ama Allah’ın bize bıraktığı güç olan dua ile onları desteklemekten onur duymaktayım. Demem o ki Türkiye’yi ve islam coğrafyaları hala ecdadın öz evladı yönetmektedir. Siyasetten uzak samimiyetin esası ile duygularımı anlattım.

Allah niyetim üzere anlaşılmasını nasip eylesin.

Abdülkerim Harun Osmanoğlu

Yorum Yazın