TİC Holding Header
  • USD 32.407
  • EUR 35.53
  • Altın 2322.291
  • BIST 100 8880.09
  • Medya

BTK'dan Wikipedia açıklaması

Wikipedia yasağını kaldıran AYM kararının Resmi Gazete'de yayımlanması sonrasında Wikipedia'nın erişime açılıp açılmadığına dair soru işaretleri doğdu. BTK çalışmaların sürdüğünü, resmi açıklama yapılacağını duyurdu.
BTK'dan Wikipedia açıklaması
Anayasa Mahkemesi'nin (AYM) gerekçeli kararının Resmi Gazete'de yayımlanmasının ardından Türkiye'de 2,5 yılı aşkın süredir erişim engeli bulunan internet ansiklopedisi Wikipedia'nın yeniden erişime açıldığı bildirildi, ancak birçok kullanıcının siteye girememesi soru işaretlerine yol açtı.

AYM, geçen ayki kararında Wikipedia yasağıyla ilgili ifade özgürlüğünün ihlal edildiğine hükmetmişti. Çarşamba günü Resmi Gazete'de yayımlanan gerekçeli kararda, Anayasa'nın dayanak alınan 26'ncı maddesinin ilgili kısmı şöyle aktarıldı:

"Herkes, düşünce ve kanaatlerini söz, yazı, resim veya başka yollarla tek başına veya toplu olarak açıklama ve yayma hakkına sahiptir. Bu hürriyet resmi makamların müdahalesi olmaksızın haber veya fikir almak ya da vermek serbestliğini de kapsar. Bu hürriyetlerin kullanılması, milli güvenlik, kamu düzeni, kamu güvenliği, Cumhuriyet'in temel nitelikleri ve Devlet'in ülkesi ve milleti ile bölünmez bütünlüğünün korunması, suçların önlenmesi amaçlarıyla sınırlanabilir."
Yorum Yazın