TİC Holding Header
  • USD 32.326
  • EUR 35.092
  • Altın 2281.987
  • BIST 100 8880.09
  • Kültür-Sanat

Çiğli sokaklarında edebiyat buluşması

İzmir’in Çiğli ilçesinde vatandaşları sanatla buluşturmaya devam eden Çiğli Belediyesi, "Edebiyat Sokakta" sloganıyla başlattığı proje kapsamında yazar ve şairleri okurlarla bir araya getirecek.
Çiğli sokaklarında edebiyat buluşması
Çiğli ilçesinde, "Edebiyat Sokakta" sloganıyla başlatılan proje kapsamında ilk etkinlik 9 Kasım Cumartesi saat 12:00-17:00 arasında Kasaplar Meydanı’nda gerçekleştirilecek. Okurlar, ilgi duydukları yazar ve şairlerle birlikte vakit geçirme imkanı bulacak. Etkinliğe katılacak yazar ve şairler, beğenilen kitaplarını okurları için imzalayacak. Çiğli Belediyesi tarafından düzenlenen bu etkinlik ile hem edebiyatseverler yazar ve şairlerle bir araya gelecek hem de kitap okuma konusunda farkındalık oluşturulmuş olacak.
Toplumların geçmişini öğrenmesi ve geleceğe emin adımlarla yürümesi noktasında sanatın önemli olduğunu vurgulayan Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, “Sanatın önemli bir kolu olan edebiyat, duygu ve düşüncelerin ifade edilmesi noktasında geçmişten bugüne önemli bir mecra olmuştur. Bu mecrada dünya çapında eserler ortaya koymuş kıymetli yazar ve şairlerimiz yer almıştır. Bizler de, dünden bugüne edebiyat tarihimize sahip çıkmak ve vatandaşlarımızın edebiyata olan ilgisini artırmak amacıyla çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Düzenleyeceğimiz etkinliklerde değerli yazar ve şairlerimizi, okurlarla buluşturacağız. Bu bağlamda, 9 Kasım Cumartesi günü gerçekleştireceğimiz etkinliğe tüm vatandaşlarımızı bekliyoruz” dedi.