TİC Holding Header
  • USD 32.382
  • EUR 35.06
  • Altın 2325.486
  • BIST 100 9129.19
  • Koronavirüs

Çin'den Rusya'ya koronavirüsüne karşı tıbbi destek teklifi

Çin Dışişleri Bakanı Wang Yi, Rus mevkidaşı Sergey Lavrov ile görüşmesinde Rusya'ya koronavirüsü ile mücadelede tıbbi destek teklifinde bulundu.
Çin'den Rusya'ya koronavirüsüne karşı tıbbi destek teklifi
MOSKOVA/İHA - Çin’in Vuhan şehrinden tüm dünyaya yayılan ve Rusya’nın da etkilendiği koronavirüsü ile ilgili Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile Çin Dışişleri Bakanı Wang Yi telefon görüşmesi yaptı.

Çin’in Vuhan şehrinde dün hiç yeni bir Covid-19 vakasının tespit edilmemesi ve yakın zamanda virüsün yayılımını alınan tedbirlerle durdurmayı başaran Çin’e övgü dolu sözler sarf eden Lavrov, mevkidaşına Çin’de yaşanan kayıplar nedeniyle de başsağlığı diledi.

Çin Dışişleri Bakanı Wang Yi ise Çin’in salgınla mücadele başlattığı ilk dönemlerden beri Rusya’nın ülkesine tıbbi yardım desteklerinde bulunduğunu hatırlatarak, “Rusya’ya desteklerinden ötürü teşekkür ediyoruz. Acil ihtiyaç durumunda bizde yardım göndermeye hazırız” dedi. Rusya’da 147 kişide koronavirüsü rastlanılmasından dolayı tedbirlerini artıran Rusya’ya ortak mücadele mesajı veren Çin Dışişleri Bakanı, Lavrov’a, koronavirüsü ile ortak mücadele edebileceklerini ifade etti.
Yorum Yazın