TİC Holding Header
  • USD 32.347
  • EUR 35.13
  • Altın 2308.449
  • BIST 100 8880.09
  • Koronavirüs

Bağlar'da yaşam anlanları Kovid-19 salgınına karşı denetlendi

İçişleri Bakanlığının 'Sağlık İçin Hepimiz İçin' mottosu ile Türkiye genelinde uyguladığı Yeni Tip Koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında Diyarbakır'ın en büyük ilçesi olan Bağlar’da tüm yaşam alanlarını kapsayan ve bir çok kurumun katılımı ile gerçekleşen denetimler gerçekleştirildi. Bağlar Belediyesi ekipleri, emniyet,ilçe tarım müdürlüğü ve filyasyon ekipleriyle koordineli çalışarak kurallara uymayanlara ceza kesti, araçlardan anonslar yaparak vatandaşlara uyarılarda bulundu.
Bağlar'da yaşam anlanları Kovid-19 salgınına karşı denetlendi
Mehmet Aslan - İçişleri Bakanlığı, Covid-19 tedbirleri kapsamında yeni bir genelge yayınlayarak “Sağlık İçin Hepimiz İçin” mottosu ile yaşamın tüm alanlarını kapsayacak şekilde genel denetimler gerçekleştirilmesini istedi.

Diyarbakır’ın nüfus olarak en büyük ilçesi olan kentin kalbi konumundaki Bağlar’da kurumların işbirliği ile sahada yaşamın tüm alanlarını kapsayacak şekilde geniş katılımlı denetimler gerçekleştirildi. Bağlar Belediyesi Zabıta Müdürlüğü bünyesindeki ekipler,emniyet güçleri, tarım ve orman müdürlüğü gıda denetim ekipleri ve sağlık müdürlüğüne bağlı filyasyon ekipleriyle işbirliği yaparak toplu yaşam alanlarında kuralları vatandaşlara hatırlatarak uyarılarda bulundu ve kuralları ihlal edenler hakkında cezai işlemler uyguladı.

Maske Kullanmayan Vatandaşlara Para Cezası
Denetimler kapsamında berberler, kuaförler,kıraathaneler, kafeler,şans oyunları bayileri, toplu taşıma araçları, oteller,çay bahçeleri, AVM’ler ve buralardaki sinema salonları, bilardo salonları gibi vatandaşların toplu olarak bulunduğu alanlar kontrolden geçirildi.

Belediyeye ait araçlardan anonslar yapan ekipler kurallara uyulmasını istedi. Kentin kalabalık ve işlek noktalarına da çıkarma yapan ekipler, maske kullanmayan vatandaşlara para cezası keserken, alışveriş noktalarında bulunan esnaflara yönelik maske, sosyal mesafe ve temizlik kontrolü gerçekleştirdi. Yapılan çalışmalarda son dönemlerde vaka sayısının artmasının insanların kurallara uymamasından kaynaklandığına dikkat çekilerek herkesin kendi tedbirini alarak toplum sağlığını koruması gerektiği ifade edildi.
Yorum Yazın