TİC Holding Header
  • USD 32.326
  • EUR 35.092
  • Altın 2281.987
  • BIST 100 8880.09
  • Koronavirüs

Avustralya'da koronavirüs nedeniyle ölü sayısı 16'ya ulaştı

Avustralya'da koronavirüsü (Kovid-19) nedeniyle ölü sayısı 16'ya yükselirken, virüsle mücadele kapsamında sağlık sektörüne yönelik 1.1 milyar dolar tutarında destek paketi açıklandı.
Avustralya'da koronavirüs nedeniyle ölü sayısı 16'ya ulaştı
MELBOURNE/İHA - Çin’de ortaya çıkan ve hızla dünyaya yayılan ölümcül koronavirüsü (Kovid-19) nedeniyle Avustralya’da can kaybı artıyor.

Avustralya’nın en kalabalık ikinci şehri Melbourne’da 80 yaşlarındaki erkek bir hastanın tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetmesiyle Victoria eyaletindeki 4. can kaybı yaşandı. Vakaların en çok görüldüğü şehir Sydney’de ise 91 yaşındaki kadın korona nedeniyle hayatını kaybetti. Yapılan açıklamada, yaşlı bakımevinde kalan kadının 20 Mart’ta yapılan testlerinin pozitif çıktığı, bakımevinde Kovid-19 rastlanan 4 kişi ile birlikte 25 Mart’ta hastaneye kaldırıldığı bildirildi. Avustralya’nın tatil bölgelerinden Queensland eyaletinde ise 75 yaşındaki bir kadın virüs nedeniyle hayatını kaybetti. Sydney Limanı’na demirleyen ve 162 yolcusunda koronavirüsü tespit edilen Ruby Princess adlı yolcu gemisinde virüse yakalandığı öngörülen kadının Queensland’daki evine döndüğünde testlerinin pozitif çıktığı ve tedavi altındayken yaşamını yitirdiği kaydedildi. Son vakalarla birlikte Avustralya’da koronavirüsünden hayatını kaybedenlerin sayısı 16’ya yükseldi.

Ülke genelinde 334 yeni vakanın kayda geçmesiyle toplam vaka sayısının 3 bin 969’a ulaştığı bildirildi.

Hükümet, sağlık sektörüne destek ödemelerini arttırdı
Koronavirüs sebebiyle sağlık sisteminde zor günler geçiren Avustralya hükümeti, koronavirüsüne karşı mücadele kapsamında sağlık sistemine yönelik destek paketi açıkladı. Avustralya Başbakanı Scott Morrison, parlamentodan geçen yasa ile 1.1 milyar dolar tutarında destek paketini açıkladı. Bu kapsamda aile sağlığı, psikolojik destek, aile içi şiddet, genel sağlık ve gıda yardımlarının yer aldığı destek paketi hayata geçti. Başbakan Morrison ayrıca, evde kalan Avustralyalıların koronavirüsle ilgili her türlü bilgiye ulaşabilecekleri, koronavirüs Whatsapp ihbar hattının da hayata geçirildiğini dile getirdi.
Yorum Yazın