TİC Holding Header
  • USD 32.369
  • EUR 34.977
  • Altın 2324.132
  • BIST 100 8880.09
  • Genel

Yenişehir'de 19 Mayıs etkinlikleri sürüyor

Diyarbakır Yenişehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı haftası dolayısıyla düzenlenen etkinlikler devam ediyor.
Yenişehir'de 19 Mayıs etkinlikleri sürüyor
Yenişehir ilçesinde bir hafta sürecek etkinlikler kapsamında ilçede,atletizm yarışmaları, satranç turnuvaları,folklor gösterileri,karete, ve jimnastik gösterileri düzenledi.

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı haftası etkinlikleri kapsamında Yenişehir Belediyesi tarafından Seyrantepe Spor Tesisleri’nde atletizm yarışmaları ve satranç turnuvaları düzenlenirken, Forum AVM’de ise karete, folklor ve jimnastik gösterileri gerçekleştirildi.

İlçede düzenlenen etkinlikler ile ilgili konuşan Yenişehir Kaymakamı ve Yenişehir Belediye Başkan Vekili Murat Beşikci, ‘’19 Mayıs 1919, Türk milletinin tam bağımsızlığı için Milli Mücadele’nin başlatıldığı gündür. Bizler de bu mücadeleyi kutlamak adına ilçemiz genelinde çeşitli etkinlikler düzenledik. Bu etkinliklerimiz kapsamında Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğümüz aracılığıyla 18 Mayıs 2022 tarihinde Seyrantepe Atletizm Spor Tesisleri’nde 7’den 77’ye Halk Koşusu ve Yıldızlar Kategorisi Kros Yarışması; 19 Mayıs 2022 tarihinde Diyarbakır Forum AVM’de karete, folklor ve jimnastik gösterileri ile Seyrantepe Spor Salonu’nda da 21-22 Mayıs 2022 tarihlerinde 11 hakemin görev aldığı ve 3 kategoride Satranç Turnuvası düzenledik. Satranç Turnuvası’nda 8 yaş ve altı kategorisine 24 sporcu; 14 yaş ve altı kategorisine 26 sporcu ve açık kategorisine 22 sporcu katıldı. 5 tur oynanan turnuvada 8 yaş ve altı kategorisinde ilk üçe Mesut Çınar Biçen, Selim Çınar Ballı ve Ahmet Assur Ateş girdi. 14 yaş ve altı kategorisinde ilk üçe Muhammed Doruk Öztepeli, Hasan Aras Kızıl ve Yusuf Demiroluk girdi. Açık kategorisinde ise ilk üçe Ada Biçen, Dılşad Seyrek ve Mert Demirel girdi. Tüm sporcularımızı tebrik ediyor, başarılar diliyorum. Ayrıca bu vesileyle başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Milli Mücadele’nin tüm kahramanlarını saygıyla ve minnetle anıyorum.’’ diye konuştu.

Düzenlenen yarışmaları ve satranç turnuvalarını kazananlara Diyarbakır Yenişehir Belediyesi Başkan Yardımcısı Mustafa Temel, Diyarbakır Gençlik Spor İl Müdürü Nüammer Uslu, Diyarbakır Gençlik Spor Şube Müdürü Baki Karabulut ve Yenişehir Belediyesi Spor Koordinatörü İbrahim Ertaş sporculara madalyalarını taktim ederken, atletizm yarışmasında kazanan gençlere ise akıllı saat ve mp3 hediye etti.
Yorum Yazın