TİC Holding Header
  • USD 32.379
  • EUR 34.985
  • Altın 2324.064
  • BIST 100 8880.09
  • Genel

Vidinlioğlu: Çocuklarımıza en iyi şartlarda eğitim verilecek

Kastamonu Belediyesi ile Kastamonu Entegre Ağaç San. A.Ş. işbirliği ile projelendirilen Kastamonu Belediyesi Çocuk Bakımevi ve oyuncak kütüphanesi kapılarını çocuklara açtı. Hali hazırda Belediye binası bünyesinde hizmet veren çocuk kreşi yeni yerinde daha modern ve daha geniş imkanlarıyla hizmet vermek için yeni yapılan modern binasına taşınarak burada faaliyetlerine devam etmeye başladı.
Vidinlioğlu: Çocuklarımıza  en iyi şartlarda eğitim verilecek
Kuzeykent Mahallesi, Melike ve Gaziler Caddesi’de bulunan, içinde Oyuncak Kütüphanesi'ni de barındıracak olanKastamonu Belediyesi Çocuk Bakım evi 20’şer kişilik sınıflarda toplamda 100 öğrenci kapasitesine kadar çıkabilecek.

Çocuk Bakımevi ve Oyuncak Kütüphanesi Projesi kapsamında 1 adet çocuk bakımevi ve 1 adet oyuncak kütüphanesi yer alırken, 1298 metrekare kapalı alan ve 1342 metrekare açık alana sahip olan Çocuk Bakımevi ve Oyuncak Kütüphanesi projesinin Çocuk Bakımevi kısmında 5 adet sınıf ve oyun salonu, 5 adet uyku salonu, yemekhane, mutfak, personel yönetici birimleri, çok amaçlı salon yer alıyor ve bakımevi toplam 100 öğrencilik kapasiteye sahip olacak. Oyuncak Kütüphanesi kısmında ise; oyuncak sunum, oyun ve etkinlik salonu, oyuncak depolama alanı, oyuncak tamir ve bakım birimi ve personel birimi yer alıyor. İngilizce, satranç, müzik, resim, jimnastik ve drama gibi etkinliklerinde düzenlenerek çocukların gelişiminde çeşitlilik artırılması planlanan kreşte günümüz modern eğitim standartlarında hizmet verilmesi amaçlanıyor.

ÇOCUKLARIMIZA YAKIŞIR BİR ORTAM OLUŞTURULDU
Kastamonu Belediyesi Çocuk Bakımevi’niyerinde inceleyen Belediye Başkanı Op. Dr. Rahmi Galip Vidinlioğlu, “Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın özgürce, doyasıya eğlenebileceği ve aynı zamanda eğitimine katkı sağlayacak olan, projesini tamamladığımız Kastamonu Belediyesi Çocuk Bakım evi ve Kreşimizin son hazırlıklarını yerinde inceleyerek, öğretmenlerimizden bilgi aldık kreşimiz bu hafta içinde Perşembe günü (bugün) hizmet vermeye başlayacak. Çocuklarımıza aileler olarak en iyi imkanları sunmaya çalışırız. Onların ayağına taş değmemesi için, üzülüp incinmemesi ve en iyi şartlarda eğitim alabilmesi önceliklerimizin başında gelir. İşte biz de Kastamonu Belediyesi olarak bu duygu ve düşüncelerin neticesinde çocuklarımıza yakışır bir ortam oluşturduğumuz projemizi hayata geçirmenin heyecanını yaşıyoruz. Umarım burada temellerini sağlam ve kaliteli attığımız evlatlarımız ilerleyen yıllarda vatanına, milletine, devletine, memleketine en iyi şekilde hizmet edecek konumlarda olurlar. Bu projenin hayata geçmesinde özveri ile çalışan tüm ekibime ve emeği geçenlere de ayrıca teşekkür ediyorum. Tüm ailelerimize ve çocuklarımıza hayırlı uğurlu olsun...” dedi.
Yorum Yazın