TİC Holding Header
  • USD 32.347
  • EUR 35.114
  • Altın 2309.788
  • BIST 100 8880.09
  • Genel

Vali Karaloğlu: 'Sanayicimizin her daim emrinde olacağız'

Vali Münir Karaloğlu Güneydoğu Tekstil Sanayi ve İş Adamları Derneği (GÜNTİAD) tarafından düzenlenen Tekstil ve Yatırım Zirvesi'ne katıldı.
Vali Karaloğlu: 'Sanayicimizin her daim emrinde olacağız'
Diyarbakır / Mehmet Yasin Aslan - Vali Karaloğlu, düzenlenen programda yaptığı konuşmada, Diyarbakır’ın son 5 yıldır yakalamış olduğu güven ve huzur ortamı ile artık gündeminin yatırım, istihdam ve ihracata döndüğünü söyledi.

Diyarbakır’ın genç nüfus yoğunluğuna sahip illerden olduğunun altını çizen Karaloğlu, şöyle konuştu: “Bu genç nüfusa mutlaka iş, aş bulmamız lazım, istihdam yaratmamız lazım. İstihdamı en pratik, en kolay yaratan üç beş tane sektör var. En önemlilerinden bir tanesi hazır giyim sektörüdür. Hazır giyimde Organize Sanayi Bölgesini iki senede bir işler hale getirebiliyorsunuz. Diyarbakır kendisi için tekstili ve hazır giyimi stratejik sektör olarak belirlemiş bir ildir. “

Doğu ve Güneydoğu bölgesinin tekstil ve hazır giyimde daha fazla istihdam yaratacağına vurgu yapan Karaloğlu, konuşmasına şöyle devam etti: “Bölgede yaşayan insanlarımız, doğan çocuklarımız kendi şehirlerinde iş, aş bulup doyacaklar. Hedefimiz bu. Elbette ki Diyarbakır’da, OSB’de ve Diyarbakır'ın diğer ilçelerinde yatırım yapan sanayicilerimizin de dikkat etmesi gereken konular var. Kaliteli iş, kaliteli işçi ile sağlanır. Bizim genç nüfusumuz en büyük avantajımız. Biz bu genç nüfusu çok iyi eğiteceğiz, çok iyi koşullar sağlayacağız.”

“Çalışanların hak ve hukukları konusunda çok titiz davranmalıyız”
“Devletin sağlamış olduğu asgari ücreti bile çalışanına vermekten imtina ederse, Diyarbakır’daki sanayicilerimiz kendi ayağına sıkar” ifadelerini kullanan Karaloğlu, sektördeki işverenlere sivil toplum kuruluşlarına, derneklere, birliklere ve üst kuruluşlara bölgede yeni yeni oluşan bu sektörde çalışanların hak ve hukukları konusunda çok titiz davranmaları noktasında tavsiyelerde bulundu.

Kaliteyi artırabilmek için işçilerin eğitilmesi noktasında kamu kurum ve kuruluşları olarak her türlü desteği vereceklerini belirten Karaloğlu, işçilerin koşullarını düzgün hale getirerek, haklarına hukuklarına riayet ederek kalitenin artılabileceğini kaydetti.

“Diyarbakır’da sanayicimizin talebini her an karşılayacak altyapıyı tutmaya çalışıyoruz”
OSB’nin dördüncü bölgesinin dolduğunu, beşinci genişleme bölgesinin dosyasını hazırladıklarını ve bakanlığa sunacaklarının bilgisini veren Karaloğlu, konuşmasını şu sözlerle tamamladı: “Bunların yanında 300 hektarlık bir alanda yeni kurmaya başladığımız Karacadağ Organize Sanayi Bölgemiz var. Alt yapı ihalelerini yapmak üzere dosyalar bakanlığa teslim edildi. Biz de 2022’de yer tahsisi yapmaya başlayacağız. Bizim amacımız sanayicimiz Diyarbakır’a geldiğinde mutlaka ona hazır bir yerimiz bulunsun. Sanayi büyürken düzenli büyüsün, tarım alanları heder olmasın. Herkes kafasına göre bulunduğu yerde bir şeyler yapmaya kalkmasın. Biz altyapısıyla düzenli organize bölgelerinde yer verelim diye bir gayretimiz var. Diyarbakır’da sanayicimizin talebini her an karşılayacak altyapıyı tutmaya çalışıyoruz. Bunu da başaracağız inşallah. Yeter ki sanayicimiz yatırım yapsın, Diyarbakır’da iş, aş, istihdam oluştursun. Biz sanayicimizin her daim emrinde olacağız.”

Ege Giyim Sanayicileri Derneği Başkanı Hayati Ertuğrul da Diyarbakır'da tekstil alanında çok güzel çalışmaların yürütüldüğünü, bunları görmenin mutluluk verici olduğunu söyledi.

Bölgenin tekstil sektörünün merkezi olma yönünde hızla ilerlediğine dikkati çeken Ertuğrul, ildeki Tekstil İhtisas OSB'nin ihracata önemli katkılar sağladığını, devletin bölgeye teşviklerle ayrı bir cazibe yarattığını, bunun çok önemli olduğunu kaydetti.

Güneydoğu Tekstil Sanayi ve İş İnsanları Derneği (GÜNTİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Dalkıran da Diyarbakır'daki Tekstil İhtisas OSB'deki çalışmaları ve kentteki yatırımları aktardı.

Zirveye, Türkiye'nin farklı illerinden tekstil ve hazır giyim sektöründeki yatırımcılar katıldı.
Yorum Yazın