TİC Holding Header
  • USD 32.377
  • EUR 34.98
  • Altın 2324.358
  • BIST 100 9129.19
  • Genel

Vali Karaloğlu, muhtarlarla bir araya Geldi

Vali Münir Karaloğlu, 19 Ekim Muhtarlar Günü kapsamında muhtarlarla bir araya geldi.
Vali Karaloğlu, muhtarlarla bir araya Geldi
Mehmet Aslan - 19 Ekim Muhtarlar Günü münasebetiyle Anıt Park’ta düzenlenen çelenk sunma töreninin ardından Vali Karaloğlu, Hevsel Salonunda muhtarları kabul etti.

Muhtarların 19 Ekim Muhtarlar Gününü kutlayan Karaloğlu, görüşme öncesi basına açıklamalarda bulundu.

Açıklamalarında muhtarların önemine vurgu yapan Karaloğlu, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın teşvikleri, tensipleri ve talimatları ile 19 Ekim’in Türkiye'de Muhtarlar Günü olarak kutlanmaya başlandığını söyleyerek, “1046 muhtarımızın ve ülkemizin her coğrafyasında halka hizmet eden bütün muhtarlarımızın muhtarlar gününü tebrik ediyorum kutluyorum” dedi.

İdari Sistemde İlk Halka Muhtarlar
İdari sistemde ve demokraside ilk halkayı muhtarların oluşturduğunu ve halka en yakın olan muhtarların mahallede, devleti, devletin nezdinde de mahalleyi temsil ettiğini belirterek kendi mahallelerinin ihtiyaçlarını hem kamu kurum ve kuruluşlarının nezdinde hem de belediyeler nezdinde takip etmek ve sonuçlandırmanın muhtarların en önemli görevi olduğunu dile getirdi.

“Biz mahallelerimizde ki muhtarlarımızı devletin gören gözü devletin işleyen eli devletin söyleyen dili olarak görürüz Biz mahallelerde işlerimizi sizlerin üzerinden takip ederiz mahallelinin talebi de genel olarak sizin üzerinizden bize ulaşır Onun için gerçekten Mahalle muhtarlarımızın idari sistem içerisindeki fonksiyonu çok önemlidir” diyen Karaloğlu, bunlarla birlikte mahallelerdeki kamu hizmetlerinin korunması, toprağın ve çevrenin korunması noktasında mahalle muhtarlarından beklentilerinin olduğunu ifade ederek anız yangınlarına dikkat çekti.

Anız yangınlarının hala devam ettiğinden bahseden Karaloğlu, anız yanmasının sadece tarladaki buğdayın, mısırın, pamuğun atığının, sapının yanması değil, topraktaki bütün canlıların yanması anlamına geldiğinin, toprağın fakirleştirildiğinin altını çizerek anız yangınlarının tamamen Diyarbakır'ın da ülkenin de gündeminden çıkması gerektiğini söyledi.

Muhtarlardan en önemli beklentisinin gençliğin korunması yönünde olduğuna değinen Karaloğlu, “Gençliğe mutlaka sahip çıkmalıyız. Gençlerimizi kötü alışkanlıklardan ve özellikle kötü niyetli insanların şerrinden korumak için mutlaka gençliğimize sahip çıkmalı, bu konuda hem kamu kurum ve kuruluşlarımızla hem belediyelerimizle işbirliği yapmanızı bekliyoruz.” dedi.

Muhtarlardan mahallelerinde, görev bölgesine göre polis veya jandarma ile güvenlik noktasında işbirliği içerisinde olmalarını da isteyen Karaloğlu, güvenlik hizmetinin günümüzde insan için yeme-içme ve giyinme kadar önemli ihtiyaçlardan bir tanesi olduğunu söyleyerek, güvenli olmayan mahallede insan huzurunun da olamayacağını, vatandaşların o mahallede oturmak istemeyeceğini, bu nedenle muhtarlara mahallelerinin güvenliğini en üst düzeyde tutmalarının gerekli olduğunu ifade etti.

Hem belediyelerde hem kamu kurum ve kuruluşların muhtarlarla ilgili her türlü iletişim kanallarının açık olduğunu sözlerine ekleyen Karaloğlu, “Sayın Cumhurbaşkanımız, İçişleri Bakanlığı’mızın bünyesinde, Muhtarlar Daire Başkanlığını kurdurdu. İller İdaresi bünyesinde… Sonra Büyükşehirlere talimatlar verildi. Şimdi her Büyükşehir Belediyesinde isimleri farklı olsa da sizlerin problemlerini yakından takip eden birimlerimiz var. Diyarbakır Büyükşehir Belediyemizde, Daire Başkanlığımızın ismi Kırsal hizmetler Daire Başkanlığı… Daire Başkanı Nihat Bey'in telefonu her birinizde olacak 24 saat Nihat Bey'e ulaşabileceksiniz. Her türlü talebiniz, ihtiyacınız noktasında o sizin emrinizde olacak ve dairenin içerisinde ayrıca Muhtarlar Şube Müdürlüğü de var. Valilik bünyemizde İdare ve Denetim Müdürlüğümüz var yine belediyeler ve muhtarlarımızın taleplerini yakından takip etsin diye… Biz sizin vatandaşın bize aktardığınız problemlerini takip etmekle görevliyiz. Sizi mahallede devletin temsilcisi, bizim nezdimizde de mahallenin temsilcisi olarak görüyoruz.” diyerek sözlerini tamamladı.
Yorum Yazın