TİC Holding Header
  • USD 32.407
  • EUR 35.53
  • Altın 2322.291
  • BIST 100 8880.09
  • Genel

Vali Karaloğlu, klinik açılışına katıldı

Vali Münir Karaloğlu, hayırsever Cansız ailesi tarafından yenilenen Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi bünyesinde hizmet verecek kliniğin açılışına katıldı.
Vali Karaloğlu, klinik açılışına katıldı
Mehmet Aslan - Yenilenen klinik 6’sı yoğun bakım olmak üzere toplam 23 yatak kapasitesi ile daha çok onkolojik, nörolojik ve diğer birtakım hastalıklar sonrası bakım ağırlıklı hastalara hizmet verecek.

Kliniğin açılış kurdelesini davetlilerle birlikte kesen Vali Karaloğlu, Dicle Üniversitesi’nin bölge şehirleri için sağlık ve eğitim açısından çok önemli olduğunu söyledi.

Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi’nin Türkiye’nin en eski fakültelerinden olduğunu ifade eden Karaloğlu, şöyle konuştu:
“Dicle Ürniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi üçüncü basamak dediğimiz ileri tetkik ve tedavi konusunda önemli bir merkez. Onun için bu hastanenin niteliğinin iyi olması gerek. Diyarbakıra, bölgeye ve ülkeye çok önemli katkıları olan Dicle Üniversitesi anaç bir üniversite. Çevre illerdeki üniversitelerin, fakültelerin ve eğitim araştırma hastanelerinin kuruluşunda buranın imzası var. Buranın çok iyi bir kadrosu var. Biz bu kadroya güveniyoruz.”

Üniversitenin kendi imkanları ile yeni yapacağı hastane çalışmasına destek vereceklerini belirten Karaloğlu, Cansız ailesine katkılarından dolayı teşekkür etti.

Vali Karaloğlu açılış sonrası Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi hastanesinde tedavi gören hastaları ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerinde bulundu.

Açılışa Vali Karaloğlu’nun yanı sıra, Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakoç, İl Emniyet Müdürü Dr. Hüseyin Aşkın, hastane çalışanları ile çok sayıda davetli katıldı.
Yorum Yazın