TİC Holding Header
  • USD 32.377
  • EUR 34.98
  • Altın 2324.358
  • BIST 100 9129.19
  • Genel

Ünlü yemek şefleri evsizler için pişirdi

Ünlü şefler, Beyoğlu’ndaki "Hayata Sarıl Lokantası"ında buluşarak evsizler için 7.kez yemek pişirdi.
Ünlü yemek şefleri evsizler için pişirdi
Beyoğlu’nda hayatını boyunca yaşadığı zorluklardan sonra evsiz kalarak dışarıda yaşamını sürdüren 52 yaşındaki Ayşe Tükrükçü, hayata geçirdiği "Hayata Sarıl Lokantası" ile yaşama tutundu. Tükrükçü lokantayı açtıktan sonra evsizler için yemek pişirmeye başladı. Onun bu çabasını gören iş adamları da ona ve evsizlere yardım elini uzatmak için harekete geçti. Bu kapsamda Türkiye’nin ünlü bir otel grubuyla işbirliğine imza atan Ayşe Tükrükçü, otelin ünlü şefleriyle "Hayata Sarıl Lokantası’nda" evsizlere yemek pişirdi. Her ay belirlenen iki otelin şefleri bir gün boyunca "Hayata Sarıl Lokantası’nda" özel bir menüyü pişiriyor ve servis ediyor. Gün boyu gelen misafirlerin satın aldığı bu menüden elde edilen gelir Hayata Sarıl Lokantası’nın bütçesine destek olmak için kullanılıyor. Radisson Hotel Group Türkiye Sorumlu İşletme Projeler ekibinin belirlediği çerçevede oluşturulan Hayata Sarıl Lokantası’na destek kampanyasında 8 aylık pişirme programının yedinci etkinliği gerçekleştirildi.

“Bu insanlar için ikinci proje bir ev olsun”
Projenin içerisinde olmaktan dolayı büyük mutluluk duyduğunu ifade eden iş kadını Nalan Aksoy, “2 yıldır bu proje var. Bütün kadınlara sesleniyorum; herkes bunun ucundan tutabilir. Bu insanlar sokakta yemeklerini yiyor. Burada bir kap yemek yemekten gurur duydum. 30 gün 40 gün duş almayan insanlar varmış. Bu insanlar için ikinci proje bir ev olsun. Orada duşunu alsınlar. Tek üzüldüğüm şey ben projeyi yeni öğrendim. Ayda bir defa da olsa bu projeye katkı vermemiz gerekiyor. Türkiye’nin heryerinde evsiz var. Bu projeler çoğalsın. Türkiye’nin bir çok yerinde olsun. İlk kez katıldım” dedi.

“Bugün yapılan etkinlik çok daha verimli geçti”
Bir başka iş kadını Yeşim Doğukan ise, “Mayıs ayından beri otel grubu olarak bu organizasyonu gerçekleştiriyoruz. Bu yedinci organizasyonumuz oldu. Büyük bir mutluluğu var. Daha çok insana ulaşmak istiyoruz. Farkındalığı yükseltmek istiyoruz” ifadelerini kullandı. Radisson Residences Vadistanbul Otel Müdürü Nihan Sıcakkanlı projeye olan ilgiyi ile ilgili, “Projede çok ilgi çektik. Bugün yapılan etkinlik çok daha verimli geçti. Sağolsunlar birçok hayırseverler evsiz insanlarımıza yardımcı olmak için bizimle burada olmaya başladılar. Etkinliğimize katılan herkese çok teşekkür ediyoruz” dedi.

“49 bin 981 tabak ücretsiz evsiz dostlarımıza yemek verdik”
"Hayata Sarıl Lokantası" ile yaşama tutunan 52 yaşındaki Ayşe Tükrükçü ise açıklamasında, “Herkese çok teşekkür ediyorum. Eski evsiz olarak ben burada yedinci çalışan birisiyim. Burada sokakta yaşayan insanlara iş desteği ve psikolojik destek sağlıyoruz. 2017 yılında dükkanı açtığımızda 28 Ekim’e kadar 49 bin 981 tabak ücretsiz evsiz dostlarımıza yemek verdik. Akşam saat 20.00’dan sonra evsiz dostlarımıza ücretsiz yemek veriyoruz” açıklamasını yaptı.