TİC Holding Header
  • USD 32.343
  • EUR 35.103
  • Altın 2307.974
  • BIST 100 8880.09
  • Genel

Türkiye’nin dördüncü sondaj gemisi limana yanaştı

Türkiye’nin filosuna kattığı 4’üncü sondaj gemisi Mersin’in Silifke ilçesine bağlı Taşuçu limanına yanaştı.
Türkiye’nin dördüncü sondaj gemisi limana yanaştı
Güney Kore’de bulunan Okpo Limanı’ndan yolculuğuna başlayan gemi Akdeniz’de Mersin’in Taşucu Nato Limanı’na geldi. Limanın yaklaşık 500 metre açığında 3 saat demirleyen gemi, daha sonra römorkorların desteğiyle bir saatte limana yanaştırıldı.

238 METRE UZUNLUĞUNDA 42 METRE GENİŞLİĞİNDE
Fatih, Kanuni ve Yavuz’un ardından filoya katılan dördüncü sondaj gemisi olan gemi 7 Mart’ta Güney Kore’den ayrılmıştı. Yedinci nesil üstün teknolojiye sahip 238 metre uzunluk ve 42 metre genişlikteki geminin ilk görev yerinin Doğu Akdeniz olması bekleniyor. Kule yüksekliği 104 metre olan ve halihazırda “Cobalt Explorer” adını kullanan gemiye yeni bir isim verilmesi bekleniyor. Türkiye’nin dördüncü sondaj gemisinde aktif konumlandırma sistemi de bulunuyor. Mürettebat kapasitesi 200 kişi olan gemi, 12 bin 200 metre derinlikte sondaj yapabiliyor.

LİMANDA 2 AY KALACAK
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, dördüncü sondaj gemisinin bugün Taşucu Nato limanına geleceğini belirtmiş, sondaj hazırlıkları için Mersin Taşucu’nda yaklaşık 2 ay kalacağını, daha sonra gerekli çalışmaların ardından kısa sürede ilk sondajına Akdeniz’de başlayacağını açıklamıştı.

(Murat Şengi - Halil İbrahim Varlı - Koray Ünlü /İHA)