TİC Holding Header
  • USD 32.382
  • EUR 34.98
  • Altın 2323.637
  • BIST 100 8880.09
  • Genel

Turizm sezonunda Alaçatı şantiyeye döndü

Ünlü tatil merkezi Çeşme ilçesindeki Alaçatı'da, restoranların yoğun olduğu meydanın adeta şantiyeye dönmesi, koronavirüsü nedeniyle turizm sezonuna yeni başlayan esnafın tepkisini çekti.
Turizm sezonunda Alaçatı şantiyeye döndü
AJANSLAR - İzmir’de Çeşme Belediyesi, Alaçatı’da restoranların yoğun olduğu meydanda çalışma başlattı. Dozerlerle bölgeye gelen belediye görevleri etrafı düzenledi. Bu durum, koronavirüsüne karşı normalleşmeyle sezonun canlanmasını umutla bekleyen esnafların tepkisini çekti. Esnaflar, sokağa çıkma kısıtlamasında ve kış döneminde meydanların boş olduğunu ifade ederek, turizm sezonunda çalışmanın yapılmaması gerektiğini savundu.

"MEYDANLARIN BOŞ OLDUĞU BU DÖNEMİ NEDEN DEĞERLENDİRMEDİNİZ?"
Çalışmaya bir tepkide Çeşme AK Parti İlçe Başkanı İlter Etike’den geldi. Etike, "Bu dönemde, Alaçatı’nın dozerlerle şantiye alanına çevrilmesi esnafa sabotajdır. Son iki ayda özellikle de sokağa çıkma yasaklarında ne işle meşguldünüz? Sokakların, meydanların boş olduğu bu dönemi neden değerlendirmediniz?" diye sordu.

"KOSKOCA BİR KIŞ DÖNEMİNDE BU DÜZENLEMEYİ YAPMAYIP.."
Etike şöyle devam etti: "Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran, haziran ayının ortasında, pandemi süreci atlatmış, iş günü sayısını 60 güne sığdıracak Alaçatı esnafına bu yaptığınız tam manasıyla sabotajdır. Ekibini kurmuş, personelini getirmiş, masrafını yapmış, malzemesi tedarik etmiş, yaklaşık 300 kişinin ekmek kapısı, bu meydanı haziran ortasında dozerlerle şantiyeye çevirmek iş bilmezliğinizin ispatıdır. Belediyecilik ciddiyet işidir. Magazin programlarına ayırdığınız vakti, ilçenizle ilgili programlamaya ayırıp, koskoca bir kış döneminde bu düzenlemeyi yapmayıp normalleşme sürecinin başladığı gün bu işe kalkışmanız, tabiri caizse Alaçatı esnafına yılın şakası gibidir. Ayrıca; son iki ayda özellikle de sokağa çıkma yasaklarında ne işle meşguldünüz? Sokakların, meydanların boş olduğu bu dönemi neden değerlendirmediniz? Biz, burada bir art niyet görüyoruz. Derhal bu hatadan dönün. Yapma demiyoruz; ama bu zamanda yapılması doğru değil"
Yorum Yazın