TİC Holding Header
  • USD 32.33
  • EUR 35.148
  • Altın 2294.309
  • BIST 100 8880.09
  • Genel

Tekstil'de istihdamı arttırabiliriz

Çatalzeytin Belediye Başkanı Ahmet Demir, ilçede yürütülen çalışmalar, hayalindeki proje ve önümüzdeki döneme ilişkin mesajlarını gazetecilere anlattı.
Tekstil'de istihdamı arttırabiliriz
İRFAN SALCI - Çatalzeytin Belediye Başkanı Ahmet Demir, hayal projesinin Çatalzeytin Limanı olduğunu söyledi.

Liman işletmesinin Çatalzeytin Belediyesi'ne verilmesini talep eden Başkan Demir: "Buraya gemi giremez biz bakarız, çöpünü biz alırız, suyunu biz vereceğiz, asfaltı biz yapacağız, ancak işletmesi bizde değil. Liman işletmesini Çatalzeytin Belediyesi'ne versinler, yepyeni bir Çatalzeytin kurarız. Çok büyük konuşuyorum; Kastamonu'yu Çatalzeytin'e indiririz" dedi.

Çatalzeytin'de imar planı ile ilgili ciddi sıkıntılar olduğunu kaydeden Başkan: "Çatalzeytin'de sil baştan, yepyeni bir imar planı yapacağız. Maliyetli ancak bunu yapmak mecburiyetindeyiz. İller Bankası ile istişare halinde, ilçede yeni bazı bölgeleri de imara açmak kaydıyla Çatalzeytin'in ufkunu biraz daha genişletmemiz gerekiyor. Çok daralmış bir vaziyetteyiz, alanı açmamız lazım" dedi.

Çatalzeytin Belediye Başkanı Ahmet Demir, ilçede yürütülen çalışmalar, hayalindeki proje ve önümüzdeki döneme ilişkin mesajlarını gazetecilere anlattı.

31 Mart 2019 seçimleriyle birlikte Çatalzeytin Belediye Başkanı seçilen MHP'li Ahmet Demir, çöp aktarma istasyonundan Ginolu Kalesi'ne, imar planından Rehabilitasyon Merkezi'ne, pandemi sürecinden mesire alanına kadar birçok konuda önemli mesajlar verdi.

"CENAZE HİZMETLERİ ÜCRETSİZ"
"İnsanlarımızın Çatalzeytin'de hep şikayetçi oldukları konu, ilçemizde bir cenaze olduğunda ücret alındığıydı. Bu konu üzerinde çalıştık ve hemen bir taziye yeri oluşturduk. Köylerimizde dahil olmak üzere tüm cenaze hizmetlerini bir karşılayabiliyoruz. Cenaze aracımız çok eskiydi, değerli bir ağabeyimiz bize bu konuda yardımcı oldu ve cenaze aracını belediyemize, ilçemize kazandırmış olduk."

"TEKSTİL'DE İSTİHDAMI ARTIRABİLİRİZ"
"İlçemizde bir tekstil fabrikamız vardı ve kapanmıştı. Tekstil fabrikasının kapanması demek ilçemizde sıkıntıları da beraberinde getirmek demekti. Kapatılmasından kısa bir süre sonra başka bir tekstil fabrikası ile anlaşarak hizmete başlatmış olduk. 100 kişilik kapasiteyle şu anda çalışıyor durumda. İlerleyen dönemlerde bu istihdam sayısını iki katına da çıkartma durumumuz var. Hatta tekstil firmasının merkezi, Kastamonu'daki bir Organize Sanayi Bölgesi'nde büyük bir fabrika açmak istiyor. Çok güçlü ve büyük bir firma. Tekstil konusunda çalışma arzusu içinde olan insanlarımız varsa, istihdam sayısını artırma durumumuz her zaman söz konusu. Ayrıca Çatalzeytin'in kendi öz sermayesi ile yapılan bir camisi yok. Benim dönemimde Çatalzeytin Belediyesi olarak verdiğimiz ilk ruhsat cami ruhsatı oldu. Bu da bizlere nasip oldu. Bu da maneviyatı çok büyük ve kalıcı bir eser. Tabi bizden önceki dönem de buna başlanmıştı ancak kısmet bize nasip oldu."

"ÇÖP SORUNU ORTADAN KALKIYOR"
"İlçemizde gerçekten büyük bir çöp sorunu vardı. Vahşi bir depolamamız vardı. Halen de vahşi depolamanın içindeyiz. Çatalzeytin Belediyesi olarak çöp aktarma istasyonu yaptık. Güzel bir tesis oldu. 1 Milyon 300 Bin TL tutarında bir maliyeti oldu. Bunun 500 Bin TL'si Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan destek kapsamında karşılandı. Bu para, bizden önceki belediye başkanımız tarafından tahsisli bir paraydı ve bu para çıkmış durumdaydı. Ancak her şeyini yapmak bize nasip oldu. Çöp aktarma istasyonu da ilçemize hayırlı olsun, emeği geçen herkese de teşekkürlerimizi sunuyoruz."

"REHABİLİTASYON MERKEZİ'Nİ BİZ ÇALIŞTIRACAĞIZ"
"Japon hükümetinden 90 Bin Dolar hibe alınarak, ilçemizde bir Rehabilitasyon Merkezi'ne başlanmıştı. Bu projenin de kaba inşaatı bitmiş durumda. Çatalzeytin'de çok güzel dostluklar edinmişiz. Bu dostlarımızın da büyük destekleriyle bu projemizde bazı çalışmalar gerçekleştirdik. Kimisi mermerini yaptırdı, kimisi pencerisini yaptırdı, kimisi de para yardımında bulundu. İmece usulüyle Rehabilitasyon Merkezi'ni tamamladık. Ancak bu süreçte, pandemi bizi çok zorladı. Pandemi süreci olmasaydı Rehabilitasyon Merkezi şu anda açılmış olacaktı. Rehabilitasyon Merkezi'ni ihaleye çıkarttık, ihaleye dahi kimse giremedi. Artık karar verdik, yeni bir şirket kuracağız ve belediye olarak burayı biz çalıştıracağız. İç dizaynında bir sıkıntımız var. Bu konuda bir sponsor bulabilirsek bu sorunu da aşmış olacağız."

"İLLER BANKASI'NDAN GELEN PARA AZALDI"
"İller Bankası'ndan belediyemize gelen para yarı yarıya azalmış durumda. İşçimizin parası şu anda yarı yarıya geliyor. Şu anda gelen para maalesef karşılamıyor. Bizleri en çok sıkan ve üzen Devletimize olan borçlarımız. Vergi ve SSK borçları bizim belimizi büküyor. Sıkıntımız bu."

"İMAR PLANI SİL BAŞTAN"
"Çatalzeytin ilçemizde imar planı ile ilgili ciddi sıkıntılarımız var. Çatalzeytin'de sil baştan, yepyeni bir imar planı yapacağız. Maliyetli ancak bunu yapmak mecburiyetindeyiz. İller Bankası ile istişare halinde, ilçede yeni bazı bölgeleri de imara açmak kaydıyla Çatalzeytin'in ufkunu biraz daha genişletmemiz gerekiyor. Çok daralmış bir vaziyetteyiz, alanı açmamız lazım. Ancak dediğim gibi belimizi büken pandemi... Bir yere gittiğimiz de şöyle bir şeyle karşılaşıyoruz, -ya başkan, koyun can derdinde, kasap et derdinde.- İnanın kimseye birşey söyleyemiyoruz. Hakikaten zor bir dönemden geçiyoruz."

"MESİRE ALANI NEFES ALDIRDI"
"Mesire Alanı'nı bu süreçte hayata geçirdik. Tamamen doğal ve kendi öz kaynaklarımızla hayata geçirdiğimiz bir proje oldu. Güzel bir çalışmayla, belediye ekibimizle beraber güzel bir alan oluşturduk. Kısmet olursa o bölgede dört etaplık bir çalışmamız olacak. Birinci etabımızı henüz tamamlamadık. Diğer etaplarımızı da 3 yıl içerisinde tamamlamış oluruz. Mesire Alanı Çatalzeytin'e büyük bir nefes aldırdı. Herkes orada çok mutlu."

KASTAMONU'YU ÇATALZEYTİN'E İNDİRİRİZ"
"Çatalzeytin'e yoğun bir talep var. İnsanlarımız bize geldiklerinde biz onlara ruhsat veremiyoruz çünkü imar yok. İlçemizi Ginolu bölgesine doğru büyütmemiz gerekiyor. Benim hayal projem; Ginolu'nun içi... Liman'ın içi... Buranın işletmesi belediyeye verilmiş olsa Çatalzeytin yepyeni bir şehir olur. Çatalzeytin Limanı'nın işletmesinin Çatalzeytin Belediyesi'ne verilmesini talep ediyoruz. Gemi giremez biz bakarız, çöpünü biz alırız, suyunu biz vereceğiz, asfaltı biz yapacağız ancak işletmesi bizde değil. Liman işletmesini Çatalzeytin Belediyesi'ne versinler, yepyeni bir Çatalzeytin kurarız. Çok büyük konuşuyorum; Kastamonu'yu Çatalzeytin'e indiririz."

"PANDEMİ'DE İYİ ÇALIŞTIK"
Pandemi döneminde gerçekten de çok büyük hizmet verdik. Tüm okulları, hastaneyi, bankayı, alanlarımızı, sokaklarımızı, kamelyalarımızı dezenfekte yaptık. Pandemi döneminde en başarılı belediyelerden birisi olduk diyebilirim. Diğer yandan kardeş belediyemiz Sultangazi Belediyesi... Büyük bir projemizle ilgili kardeş belediyemizle ortak çalışma yapmak arzusundayız. Kastamonu Merkez ve diğer ilçe belediyelerimizde çalışmalarımıza katkı sunuyorlar. Hepsine çok teşekkür ediyoruz.
Yorum Yazın