TİC Holding Header
  • USD 32.33
  • EUR 35.129
  • Altın 2306.832
  • BIST 100 8880.09
  • Genel

TCDD'den Çorlu açıklaması: Mağdurlara 21 milyon lira ödeme yapıldı

TCDD'den Çorlu Tren Katliamı'na ilişkin yapılan açıklamada, 'Bugüne kadar vefat eden 14 vatandaşımızın yakınlarıyla yaralanan 30 vatandaşımıza toplam 21 milyon 370 bin 326,72 lira ödeme yapılarak dava süreci sulhla sonuçlandırılmıştır' denildi.
TCDD'den Çorlu açıklaması: Mağdurlara 21 milyon lira ödeme yapıldı
Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) Genel Müdürlüğü, ağır ihmaller nedeniyle meydana gelen Çorlu'daki tren katliamında hayatını kaybedenlerin yakınları ve yaralananlara bugüne kadar toplam 21 milyon 370 bin 326,72 lira tazminat ödendiğine ilişkin açıklama yaptı.

TCDD Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamada, 2018'de Çorlu Tren İstasyonu yakınlarında meydana gelen kazada hayatını kaybedenlerin yakınları ve yaralananlarca Kurum aleyhine adli ve idari yargıda davalar açıldığı anımsatıldı.

Buna karşın tazminat davalarının açıldığı mahkemelerin büyük bölümünde görevsizlik kararı verilince yargılamanın hangi mahkeme huzurunda yapılacağı konusunun cevapsız kaldığı, davaların uzama eylemine girdiği ifade edilen açıklamada, şu bilgiler verildi:

“MAĞDURİYETİN GİDERİLMESİ AMACIYLA…”
“Bu nedenle oluşan mağduriyetin giderilmesi amacıyla, TCDD Yönetim Kurulu tarafından Yargıtay uygulamaları esasları göz önünde bulundurularak, bu konuda ihtisas sahibi bilirkişiden rapor alınmak suretiyle mağdur ve mağdur yakınlarına sulhen tazminat ödenmesi kararı alınmıştır. Yapılan ödemeler, mağdurların gelirleri, yaşı ve maluliyet oranları esas alınarak alanında ihtisaslaşmış bilirkişilere Genel Müdürlüğümüz tarafından hesaplattırılmıştır. Bugüne kadar vefat eden 14 vatandaşımızın yakınları ile yaralanan 30 vatandaşımıza toplam 21 milyon 370 bin 326,72 lira ödeme yapılarak dava süreci sulh ile sonuçlandırılmıştır. Sulh ile sonuçlanmayan 15 dava ve sulh süreci devam eden 34 dava ise derdesttir.”
Yorum Yazın