TİC Holding Header
  • USD 32.375
  • EUR 35.003
  • Altın 2324.829
  • BIST 100 9129.19
  • Genel

TABA'da Sanlı yeniden Genel Başkan

Türk Amerikan İşadamları Derneği Taba AmCham Genel Kurulu yapıldı. Genel Başkan Süleyman Sanlı yeniden başkanlığa seçildi. Sanlı, “ABD yıllık 2,4 trilyon dolar ithalat yapıyor ve Türkiye bunun yalnızca yüzde 0,4'ünü karşılıyor. Sadece yüzde 1'ine ulaşsak bile ABD'ye yaptığımız ihracatımız 24 milyar dolara çıkar. ABD en çok ihracat yaptığımız birinci ülke olmalı” dedi.
TABA'da Sanlı yeniden Genel Başkan
Türk Amerikan İşadamları Derneği'nin (TABA AmCham) Olağan Genel Kurulu Baltalimanı Portaxe'da yapıldı. Dernek üyelerinin katıldığı genel kurulda Süleyman Sanlı yeniden Genel Başkanlığa seçildi.

Yoğun katılımla gerçekleştirilen Genel Kurul'a TABA AmCham üyelerinin yanı sıra yurtdışından yabancı konuklar ve ABD'li iş insanları da katıldı. Genel Kurul'da yaptığı konuşmada Türkiye ve ABD arasındaki ilişkilere değinen Sanlı, geçmişte iki ülke arasında başarılı çalışmalar yürüten 34 yıllık derneğin, yeni hedeflere ulaşma konusunda motivasyonunun tam olduğunu belirtti.

TABA'nın 352 üye firmasının 46 bin 935 kişiye istihdam, Türkiye ekonomisine 20 milyar 540 milyon dolar katkı ve 3 milyar 279 milyon dolar ihracat sağladığını belirten Sanlı, “Hedefimiz yeni dönemde ABD ile ticaret hacmimizi 20 milyar dolar seviyesinin üzerine çıkarmaktır. Türkiye 2,4 trilyon dolar ithalat yapan ABD'nin yalnızca yüzde 0,4'ünü karşılamaktadır. Bu rakamı yüzde 1'e bile yükseltsek 24 milyar dolar ihracat yapmamız mümkündür. ABD, Türkiye'nin en çok ihracat yaptığı ikinci ülke, hedefimiz bunu ilk etapta birinci ülke haline getirmek olmalı. Bu konuda yapacağımız çok çalışma alacağımız çok yol var” diye konuştu.

Yeni dönemde TABA AmCham'ın başlatacağı Commercial Registiration Certificate programı ile Türkiye'deki firmalara ABD'ye giriş kapılarını açacak sertifika vereceklerini de belirten Sanlı, “TABA AmCham'a bağlı YMM ve YGM'ler, Amerikan pazarına açılmak isteyen firmaların belirlediğimiz kriterlere uygunluklarını denetleyecek. Belge almaya hak kazanan firmalar, ABD'de 50 eyalette ve dünyada 117 ülkede 133 destinasyona US Chamber üzerinden ulaşacak. Böylece İhracatçı firmalarımız da tanınmadıkları uzak coğrafyalarda güven ve ulaşılabilirlik konusunda avantaj sağlamış olacak ve ABD pazarında kendine daha güvenli yer bulmasını sağlayacak” dedi.

ABD ile Nitelikli Serbest Bölge (QİZ) çalışması yapılması gerektiğini de belirten Sanlı, kurum olarak buna gereken desteği vereceklerini anlattı.

Tek liste halinde yapılan genel kurulda Sanlı, tekrar Genel Başkanlığa seçildi.





Yorum Yazın