TİC Holding Header
  • USD 32.331
  • EUR 35.048
  • Altın 2280.745
  • BIST 100 8880.09
  • Genel

Sevgür Arslanpay, Uluslararası İşlenmiş Bakır Konseyi yönetim üyeliğine seçildi

İstanbul Demir ve Demir Dışı Metaller İhracatçıları Birliği (İDDMİB) Başkan Yardımcısı ve Sarkuysan Genel Müdürü Sevgür Arslanpay, İngiltere merkezli Uluslararası İşlenmiş Bakır Konseyi'nin (International Wrougt Copper Council-IWCC) yeni yönetim kurulu üyesi olarak seçildi.
Sevgür Arslanpay, Uluslararası İşlenmiş Bakır Konseyi yönetim üyeliğine seçildi
AJANSLAR - Sevgür Arslanpay, 25 ülkeden 150 üyesiyle küresel ölçekte en büyük sektörel organizasyonlarından bir olan dünyada bakır ve bakır alaşımları üreticilerini temsil eden Uluslararası İşlenmiş Bakır Konseyi'nin yönetim kuruluna seçildi.

İDDMİB'den yapılan açıklamaya göre, Türkiye temsilciliğini 1991'den beri Sarkuysan'ın yaptığı, bakır sektöründeki gelişmelere, istatistiki değerlendirmelere, projeksiyonlara ve sektördeki eğilimlere yön veren İngiltere merkezli konsey, global olarak bakır sektörünü temsil eden önde gelen referans bir kuruluş olarak kabul görüyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Sevgür Arslanpay, işlenmiş bakırın kullanım oranının hem Türkiye'de hem de dünyada her geçen gün arttığına dikkat çekti. Arslanpay, "Bakır, yatırımcıların da günden güne artan talep gösterdiği bir emtia olup, küresel finans piyasaları açısından da kritik önem arz ediyor. Ülkemizi, bakır sektörünün bu önemli kuruluşunda en iyi şekilde temsil etmenin gayreti içerisinde olacağım." ifadelerini kullandı.
Yorum Yazın