TİC Holding Header
  • USD 32.37
  • EUR 34.966
  • Altın 2324.243
  • BIST 100 8880.09
  • Genel

New York’ta ‘Hayatımızdaki Türk Bayrağı’ konulu resim yarışması

ABD’nin New York eyaletinin Long Island bölgesinde öğrenciler, cumhuriyetin ilanının 96. yıl dönümü münasebetiyle düzenlenen ‘Hayatımızdaki Türk Bayrağı’ konulu resim yarışmasında eserlerini yarıştırdı.
New York’ta ‘Hayatımızdaki Türk Bayrağı’ konulu resim yarışması
Türklerin yoğun olarak yaşadığı ABD’nin New York eyaletinin Long Island bölgesinde düzenlenen yarışmada duygu dolu anlar yaşandı. Long Island Mevlana Cami hafta sonu okulu öğrencileri, cumhuriyetin ilanının 96. yıl dönümü münasebetiyle düzenlenen ‘Hayatımızdaki Türk Bayrağı’ resim yarışmasında eserlerini yarıştırdı.
Hafta sonu kursuna gelen 5 - 15 yaş arası öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği yarışmada 70 eser yer aldı. Üç yaş kategorisine göre dereceye girenlere Mevlana Cami Derneği tarafından çeşitli hediyelerin verildiği programın ardından yarışmaya sunulan eserlerin sergilendiği “Hayatımızdaki Türk Bayrağı” konulu sergi açıldı.
Mevlana Cami dernek başkanı İhsan Cebeci, dernek bünyesinde Yurt Dışı Türkler ve Akraba Toplulukları başkanlığınca da desteklenerek hizmet veren hafta sonu kursuna 5 ila 15 yaş arası değişik yaş gruplarından 100 civarı öğrencinin katıldığını, öğrencilere Türkçe ve Tarih derslerinin yanı sıra Kur’an ve dini bilgiler dersinin de verildiğini, bu anlamlı yarışmanın da verilen çok yönlü bu eğitimin bir meyvesi olduğunu ifade etti.
İlk kez açılan “Hayatımızdaki Türk Bayrağı” konulu resim sergisi, başta veliler olmak üzere civarda ikamet eden Türkler tarafından büyük ilgi gördü.