TİC Holding Header
  • USD 32.347
  • EUR 35.114
  • Altın 2309.788
  • BIST 100 8880.09
  • Genel

Midyat sokak sağlıklaştırma çalışmaları yüzde 75 seviyesinde

Midyat ilçesi kentsel sit alanı içerisinde yer alan tarihi yapılarda başlatılan Cephe İyileştirme ve Sokak Sağlıklaştırma Projesinde çalışmalar yüzde 75 seviyesine geldi.  
Midyat sokak sağlıklaştırma çalışmaları yüzde 75 seviyesinde
Mardin Valiliği ile Büyükşehir Belediyesinin ortaklığında, Midyat ilçesi, kentsel sit alanı içerisinde yer alan bölge halkı ve şehri ziyaret eden misafirler açısından önemli uğrak mekanlarında olan sokaklar ve çarşılarda, onarım, cephe bütünlüğünün sağlanması amacıyla başlatılan Cephe İyileştirme ve Sokak Sağlıklaştırma Projesi tüm hızıyla devam ediyor.
 
Çalışmalar, Şanlıurfa Kültür Varlıkları Koruma Bölge Kurulu tarafından uygun görüldüğü şekilde yürütülüyor. Bu kapsamda, Midyat-Estel kentsel sit alanı içerisinde Ortaçarşı Mahallesinde 2000 metre sokak aksı ile Akçakaya- Işıklar Mahallelerinde 800 metre sokak aksında bulunan cephelerde geleneksel dokuya aykırı duvar, sıva, derz, doğramalar sökülüp, yerine kent dokusuna ve restorasyon projesine uygun duvar, derz ve doğramalar yapılmakta.  
 
Çalışmaların tüm hızıyla devam ettiği ilçede projenin gerçekleşme oranı ise yüzde 75 düzeyinde. Çalışmaların kısa sürede bitirilerek vatandaşların hizmetine alınması hedeflenmekte.
Yorum Yazın