TİC Holding Header
  • USD 32.377
  • EUR 34.985
  • Altın 2324.875
  • BIST 100 9129.19
  • Genel

Metina Derneği Husumetli Aileleri Barıştırrmaya Devam Ediyor

Metina Yardımlaşma, Dayanışma ve Eğitim Derneği (METİNA-DER)'nin girişimleri sonucu 3 yıl önce 2 aile arasında başlayan ve bir kişinin ölümüyle başlayan husumet barışla sonuçlandı.
Metina Derneği Husumetli Aileleri Barıştırrmaya Devam Ediyor
Metina Derneği'nin önceki başkanı Aydın Pirinççioğlu, kanaat önderi Adil Subatan ile Bağlar eski Belediye Eşbaşkanı Eşref Güler'in girişimleri sonucu Ete ile Kurt aileleri arasında geçtiğimiz yıllarda yaşanan husumet barışla sonuçlandı.

Barış törenine yerine kayyum atanan HDP'li Mardin Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı Ahmet Türk ile Bismil Belediye Eşbaşkanı Orhan Ayaz, Metina Derneği Başkanı Mehmet Özçelik ile her iki ailenin mensupları katıldı.

"BU BARIŞIN BÖLGEYE ÖRNEK OLMASINI DİLİYORUM"
Barış töreninde konuşan Aydın Pirinççioğlu; "İki aile arasındaki husumetin bitmesi için gece gündüz demeden çalıştık ve bu husumetin sona ermesiyle mutlu olduk. İki ailemiz arasındaki husumetin daha fazla sürmemesi ve barışması için girişimlerde bulunduk ve tarafları ikna ederek barışı sağladık. Her iki ailenin de duyarlı davranış sergilemesi ve barışa evet demeleri takdire şayandır. Bu barışın kalıcı olması ve bölgeye örnek teşkil etmesini temenni ediyorum" dedi.

"DÜNYANIN EN ZOR İŞİ BARIŞ İÇİNDE YAŞAMAKTIR"
BDP eski Bağlar Belediye Eşbaşkanı Eşref Güler; "Bu iki aile arasındaki husumetin bitmesi için Metina Derneği'nden Aydın Pirinççioğlu ile Yaşar Akar'ın çok büyük emekleri vardır. Bu emekler için ikisine teşekkür ediyorum. Bir teşekkürü de bu iki ailenin fertleri hak ediyor. Dünyada en kolay şey insanlara zarar vermek ve huzursuzluk çıkarmaktır. En zor iş ise barış içinde yaşamaktır. Bu husumetin barışla sonuçlanmasında emekleri olanlara teşekkür eder, Allah hayırlarını kabul etsin" diye konuştu.

"KİM BARIŞA VESİLE OLURSA CENNETLİKTİR"
Barış törenine katılan eski Mardin Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı Ahmet Türk ise şu şekilde konuştu; "Bölgemizde hoş olmayan olayların artık yaşanmasını istemiyoruz. Bu tür olayların yaşanması içimizi yakıyor. Bu tür olayların artık bölgemizde yaşanmaması ve sona ermesi için herkes üzerine düşeni yapmalıdır. Dünya insanlarına baktığımız zaman kendi halkları için büyük emekler sarf ettiğini görüyoruz. Ama malesef bizim bölgemizde yaşanan olaylar huzursuzluk yarattığı için bizi üzüyor. Biz istiyoruz ki bütün kardeşlerimiz ve dostlarımız birbirine yakın olsunlar. Çıkmış olan olaylar büyümeden herkes kendi tarafından mücadele etmesi gerekir. Dedikodu çıkmadan olayların bitmesi gerekiyor. Bu olayların sona ermesi için mücadele eden herkes cennetliktir, hayır sahibidir. Peygamberimizin de dediği gibi dinimizde barışla kim uğraşırsa cennetlik olduğu belirtilmiştir. Güzel bir kalple birbirimizi sevmemiz gerekiyor. Bugün burada iki değerli ailerimizin barışması için bulunmaktayız. Keşke bu husumet yaşanmasaydı. Eğer affedilecek bir imkan varsa affetmek kadar çok güzel bir şey yoktur. Partimiz ve değerli Metina Derneği üyeleri bu barışın tesis edilmesinde çok büyük emekler verdiler. Kendilerine bu konuda teşekkür ederim. Allah hayırlarını kabul etsin inşallah" ifadelerini kullandı.
Yorum Yazın