TİC Holding Header
  • USD 32.383
  • EUR 35.146
  • Altın 2323.394
  • BIST 100 8880.09
  • Genel

Mermer fabrikası yeniden üretime başlıyor

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ve Vali Münir Karaloğlu, Lice D Mermer Fabrikasının açılışını yaptı..
Mermer fabrikası yeniden üretime başlıyor
Mehmet Aslan - Bir dizi temaslarda bulunmak üzere ilimize gelen Bakan Varank Vali Karaloğlu ile birlikte 1996 yılında ortak girişimle kurulan ve 2010 yılında üretimi sonlandıran Lice D mermer fabrikasının açılışını gerçekleştirdi.

Açılışta konuşan Bakan Varank, Diyarbakır açısından çok önemli olan işletmenin 35 milyon liralık yatırımla tekrar faaliyete başlaması amacıyla Lice’de olduklarını belirterek Lice’nin önceleri çok farklı anılan ilçeleriden bir tanesi olmasına rağmen gelinen noktada artık Lice’nin yatırımla, üretimle, istihdamla anılmaya başlandığını ve bundan sonra da bu yatırımların devam edeceğini söyledi.

Faaliyetlerini 10 yıl önce durduran mermer fabrikasının ocaklarıyla birlikte tekrar faaliyete geçirileceğinin dile getiren Varank, “Önemli bir girişim. Buranın önemi, özel sektörün bir araya gelerek neler yapabileceğinin, en güzel örneklerinden birini görüyoruz. Dört firmamız ticaret odasıyla birlikte bir araya geldi. Sermayelerini birleştirdiler ve bu fabrikayı tekrar hayata geçirdiler özellikle mermer ocaklarındaki üretim, hem yurt içindeki fabrikalara gidecek hem de önemli bir ihracat potansiyeli taşıyor.” dedi.

Fabrikada üretilen mermerin dünyanın çok farklı ülkelerine ihraç edildiğini ifade eden Varank, fabrikada ilk aşamada 125 vatandaşın istihdam edildiğini belirterek Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde, Güneydoğu Anadolu Bölgesi üzerinde çok büyük bir gayret sarf edildiğini amacın ise bölgenin üretim ve ekonomi ile anılması olduğunu vurguladı.

Bakan Varank ve Vali Karaloğlu dışında geçmiş dönem Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı aynı zamanda Milletvekili Mehdi Eker yine Milletvekilleri Oya Eronat ve Ebubekir Bal ve eski Devlet Bakanı Kutbeddin Arzu’yla ilgililerin katıldığı açılış töreninde Varank ve Karaloğlu ile beraberindekiler açılış sonrası sonra fabrikada incelemelerde bulundu.

Diyarbakır ve Bölge İllerindeki mermer blok ihtiyacının %50’sini karşılayacak ve Diyarbakır mermer sanayine 30 yıl hammadde sağlayacak kapasiteye sahip fabrika için toplamda 75 Milyon TL yatırımın yapılması planlanırken fabrikanın 250 kişilik bir istihdam alanı sağlaması hedefleniyor.
Yorum Yazın