TİC Holding Header
  • USD 32.383
  • EUR 35.146
  • Altın 2323.394
  • BIST 100 8880.09
  • Genel

Mardin'de haşere ile mücadelenin startı verildi

Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mahmut Demirtaş’ın katılımlarıyla, 892 mahallede haşerelerle mücadelenin startı verildi.
Mardin'de haşere ile mücadelenin startı verildi
Mardin Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşler Daire Başkanlığı Halk Sağlığı Şube Müdürlüğü, vatandaşların daha rahat bir yaz geçirmeleri amacıyla 10 ilçe ile kent merkezine bağlı 892 mahalle ve mezrada 84 personel, 40 araç, 40 ekip, 40 ULV cihazı ile sinek, sivrisinek ve haşerelere karşı ilaçla çalışmaları öncesi program düzenlendi.

Sağlık İşleri Daire Başkanlığının bahçesinde düzenlenen programa Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mahmut Demirtaş, Genel Sekreter Murat Süzen, daire başkanları ve personel katıldı.

Vali Demirtaş, yaptığı konuşmada, “Sinek, sivrisinek ve haşerelere karşı 40 araç ile 84 personelimizle 892 mahallede var gücümüzle çalışacağız. Gece gündüz demeyeceğiz, vatandaşlarımızın kentte rahat yaşayabilmeleri için mücadelemize devam edeceğiz. Böylelikle daha temiz bir Mardin’i ortaya çıkaracağız.” dedi.

Kentte hiçbir yeri ihmal etmeyeceklerini kaydeden Vali Demirtaş, personele yaptığı konuşmada ise, “10 ilçemizde bu mücadeleyi en iyi şekilde sizlerle yapacağımıza inanıyorum. Geçen yıl mücadele de çok iyiydik bu sene daha iyi olacağız. İşimizi güzel yapacağız. Hiçbir yeri ihmal etmeyeceğiz.” diye belirtti.

İlaçlama çalışmaları 12 ay boyunca Mardin Büyükşehir Belediyesi tarafından devam ediyor. Bu kapsamda kış aylarında kış aylarında genelde rogar kapaklarında sisleme çalışması, durgun sular, fosseptikler, gübrelikler, inşaat alanları, dere yatakları, çöp konteynerleri, çöp toplama istasyonları sinekleri üreme ve konaklama noktalarını boş inşaat ve metruk binalarda ilaçlama yapılarak haşerelerin yumurta bırakmaları engellenmektedir.

Yaz mevsimleri aylarında ise sabah 05:00-07:00 saatleri arasında açık alan karasinek ergin uygulaması ve bütün çöp konteynerleri insan ve hayvanların etkilenmeyeceği erken saatlerde ilaçlama yapılmaktadır. Sivrisinek ergin gece uçkun ilaçlama çalışması insan ve hayvanların etkilenmeyeceği akşam gün batımından sonra saat 19:30-23:30 itibariyle her gün ULV makineleriyle ilaçlama çalışması yapılmaktadır.
Yorum Yazın