TİC Holding Header
  • USD 32.355
  • EUR 35.537
  • Altın 2325.737
  • BIST 100 8880.09
  • Genel

Mangal yasağı mesire alanlarını kapsamıyor

Kastamonu Orman Bölge Müdürlüğünün geçtiğimiz günlerde açıkladığı ormanlık alanlarda ateş yakılması ve mangal yapılması yönelik yasağın mesire ile piknik alanlarını etkilemediği belirtildi.
Mangal yasağı mesire alanlarını kapsamıyor
Kastamonu / İrfan Salcı - Geçtiğimiz yıl orman yangınlarıyla mücadele eden Kastamonu Orman Bölge Müdürlüğü, bu yıl orman yangınlarının önüne geçebilmek için açıklamada bulundu. Yazılı yapılan açıklamada Kastamonu Orman Bölge Müdürlüğü, ormanlık alanlarda gelişigüzel ateş yakılmasını ve mangal yapılmasının yasaklandığını duyurdu. Bu kapsamda Orman Bölge Müdürlüğü personelinin yetkilendirildiği ve yasaklara uymayanların engelleneceği ifade edildi. Yasak kapsamında mesire alanları ile piknik alanlarının da kapsam dışı tutulduğu belirtildi.

Mesire alanı işletmecisi Saim Atasoy, pandemiden dolayı uzun zamandır vatandaşların evlerinde kapalı kaldığını hatırlattı. Normalleşme sürecine girilmesiyle birlikte mesire alanlarının müşterilerine açık olduğunu belirten Atasoy, “Orman Bölge Müdürlüğünün açıklamasından mesire alanları ve piknik alanları etkilenmiyor. Buralar korunaklı alanlar. Mangal yakmak isteyen, piknik yapmayan isteyenler mesire alanlarına gelerek yapabilirler” dedi.

Pandemiden dolayı vatandaşların ekonomik olarak zorluk çektiğini bildiklerini ve bu yüzden bu yıl mesire alanına giriş ücretlerinde herhangi bir zam yapmayacaklarını ifade eden Atasoy, “Geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da mesire alanımıza giriş ücretimiz 15 liradır. Herkes mangal yakabilsin, piknik yapabilsin diye bu yıl fiyatlarımızda herhangi bir artışa gitmedik. Dileyen müşterilerimizi mesire alanımıza bekliyoruz” diye konuştu.
Yorum Yazın