TİC Holding Header
  • USD 32.369
  • EUR 35.045
  • Altın 2324.552
  • BIST 100 9129.19
  • Genel

Kiracıoğlu: Kayseri OSB Yönetimindeki usulsüzlükler belgeleri ile ortaya koyuldu

Kiracıoğlu: Kayseri OSB Yönetimindeki usulsüzlükler belgeleri ile ortaya koyuldu. OSB'ne Sahip Çık Platformu 20.11.2020 tarihinde düzenlediği basın toplantısı ile Kayseri OSB Yönetimindeki yanlış uygulamaları ve usulsüzlükleri belgeleri ve tüm gerçekliği ile ortaya koydu.
Kiracıoğlu: Kayseri OSB Yönetimindeki usulsüzlükler belgeleri ile ortaya koyuldu
Okan GEÇGEL -

Bekir Okay Kiracıoğlu ifadelerine ''Kayseri OSB Yönetimi, OSB’ne Sahip Çık Platformu olarak bizim bu girişimimiz üzerine yapacağımız açıklamanın içeriğini tahmin etmiş olacaklar ki toplantı gününü dahi beklemeden tamamen suçluluk psikolojisinin getirdiği telaş ile hareket ederek 2020 yılının sonuna kadar yapılması gereken mali genel kurulun ertelenmesi için 17.11.2020 günü mesai saatleri dahilinde Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımıza başvuruda bulunmuşlardır. Gerekçe olarak da Sayın Cumhurbaşkanımızın aynı gün 19.45 de açıklamış olduğu pandemi yasaklarını bahane etmişlerdir'' diye başladı.

Kiracıoğlu ''Bir hafta öncesine kadar Genel Kurul hazırlığı yapan, Kayseri OSB Yönetiminin bu davranışı ve zamanlaması çok net olarak göstermiştir ki Genel Kurulun ertelenmesi talebinin gerekçesi pandemi önlemleri değil, Genel Kurul iradesinin nasıl tecelli edeceğinin bilinmesidir. Kayseri OSB yönetiminin bu girişimi, mücadele ve söylemlerimizdeki haklılığımızın kendilerince de kabul edildiğinin ispatı ve malumun ilanı niteliğindedir. Ayrıca OSB Yönetiminin 17 Kasımda yazdığı mali genel kurulun ertelenmesi yönündeki dilekçeye 19 Kasımda cevap almalarını da takdir etmek lazım. Bu vesile ile kendi menfaatleri söz konusu olduğunda ne derece iş bitirici olduklarını da bir kere daha görmüş olduk'' dedi.

Ne pandemi söz konusu olurdu ne de kısıtlamalar

Kiracıoğlu ''Hepimiz çok iyi biliyoruz ki, bizler sesimizi yükseltmesek, OSB de yaşananları sanayicilerimiz ile paylaşmasak, gördüklerimizi görmemiş, duyduklarımızı duymamış olsak, gelen baskı ve sindirme çabalarına boyun eğip “bana ne ben çarkımın döndüğüne bakarım” deyip bir kenara çekilmiş olsa idik. Sn. Yönetim bu Mali Genel Kurulu tereyağından kıl çeker gibi yapardı. İbra olur, yaptıkları her şey de yanlarına kar kalırdı. Ne pandemi söz konusu olurdu ne de kısıtlamalar'' ifadelerine yer verdi.

Korkunun ecele faydası yoktur

Kiracıoğlu 17. Seçimli Genel Kurula usulsüz verilen Yapı Kullanma İzin Belgelerine şaibe karıştırıldığını söyleyerek devamında şu ifadelere yer verdi: ''Pandemi süreci Sn. Başkan ve Yönetimi için adeta bir can simidi olmuştur. Sanayicilerimizden bu kadar tepki alan ve kayyum iddiaları ayyuka çıkan Kayseri OSB Yönetimi; bir çıkış noktası bulmak ve yaptıklarını unutturmak için bulduğu her fırsatta Mali Genel Kurulu erteletmek istemiştir. Nitekim 8 aydır değişik gerekçeler ile mali Genel Kurul ertelettirilmektedirler. 17. Seçimli Genel Kurula usulsüz verilen Yapı Kullanma İzin Belgeleri ile şaibe karıştırıldığı da hepinizin malumudur. Görüldüğü üzere, OSB Yönetimi dilinden düşürmedikleri sandığı Genel Kuruldan, yani sanayicilerimizin iradesinden kaçırmayı adeta alışkanlık haline getirmişlerdir. Çünkü ne yaptıklarını ve karşılığının ne olacağını çok iyi bilmekte ve korkmaktadırlar. Ancak şunu unutmasınlar; Korkunun ecele faydası yoktur. O sandık er geç sanayicimizin önüne konacaktır. Bu tür oyunlar ve şark kurnazlıkları ile yaptıklarını unutturacaklarını ve peşlerini bırakacağımızı sanıyorlar ise kesinlikle yanılıyorlar. Bilakis mücadele azmimiz ve kararlılığımız daha da artmaktadır''.

Kiracıoğlu konuşmasını şu şekilde tamamladı: ''OSB’ne Sahip Çık Platformu olarak bizler Kayseri OSB nin bu gidişine her şeye rağmen dur demekte kararlıyız. Yönetim kaynaklı kötüye giden Kayseri OSB mali durumunun daha da kötüleşmemesi adına halen yapılmakta olan ve planlanan tüm büyük harcama ve ödemelerin genel kurul yapılana kadar durdurulması veya bakanlıkça bir denetçi için Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımıza müracaat edeceğimizi tüm kamuoyunun bilgilerine saygılarımızla arz ederiz''.

Yorum Yazın