• Genel

Kastamonulu yazardan sosyal sorumluluk projesi

Uzun yıllardır özel sektörde Satış Müdürü pozisyonunda görev alan, bu sektör tecrübesi okuyucularına aktarma gayretinde olan, ‘Satış Günlüğü’ adlı kitabın yazarı Kastamonulu Nefise Köylü, başlattığı sosyal sorumluluk kampanyasıyla takdirleri topluyor.
Kastamonulu yazardan sosyal sorumluluk projesi
İrfan Salcı - Köylü, Kastamonu’da çocukların kitaba ulaşması için “Dünyanın Okuyan Çocukları” adında bir sosyal sorumluluk kampanyası başlattı.

Satış Günlüğü kitabının aylık gelirinin tamamını bu kampanya kapsamında bağışlayacağını açıklayan Nefise Köylü, destek vermek isteyen herkesi bu kampanyaya davet etti. İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden de onaylı olan Dünyanın Okuyan Çocukları isimli kampanya kapsamında, çocukların okumaları için kitap listesi hazırlandı. Bu liste içerisinde; “15 Yaşında Bir Kaptan (Jules Verne), 80 Günde Dünya Gezisi (Jules Verne), Deniz Altında 20 bin Fersah (Jules Verne), Aya Yolculuk (Jules Verne), Güliver’in Gezileri (Jonathan Swift), Tom Sawyer (Mark Twain), Kaptan Grand’ın Çocukları (Jules Verne), Dünyanın Merkezine Seyahat (Jules Verne)” yer alıyor.

2021 yılının Ocak ayında Kitapyurdu Doğrudan Yayıncılık (KDY) Yayınevi aracılığı ile yayımlanan Satış Günlüğü kitabı oldukça tercih edilen bir kitap haline geldi. Yazar Nefise Köylü, kitapları çocukluğundan beri sevdiğini belirterek, çocukların kitap okumasını önemsediğini, bu sosyal sorumluluk kampanyasını da çocukların gelişimi için başlattığını açıkladı. Yazar Köylü, Dünyanın Okuyan Çocukları ismindeki başlattığı kampanya kapsamında, çocuklar için hazırladığı kitap listesini, Satış Günlüğü kitabından elde ettiği geliri bağışlayarak alıp, çocuklara bu kitapları ulaştıracağını söyledi. Kampanya kapsamında ilk kitap dağıtımını ise Devrekâni Yunus Emre Ortaokulu’nda yaptığını ifade eden yazar Nefise Köylü, olumlu geri dönüşlerin olduğunu ve bu sebeple de çok mutlu olduğunu dile getirdi.

“KİTAP BAĞIŞI BENİM İÇİN HER ZAMAN BİR İDEALDİ”
Başlattığı Dünyanın Okuyan Çocukları ismindeki kampanya hakkında açıklamalarda bulunan Satış Günlüğü kitabının yazarı Nefise Köylü; “Kitap bağışı benim için her zaman bir idealdi. Çünkü kitap okumayı çok seviyorum kitapları çok seviyorum. Bir filmin ya da inlediğimiz bir şeyin bize yaşatamadığı hazzı doyum hissini kitaplardan alabileceğimize inanıyorum. Çocukken okuyup da hayal dünyamda geliştirdiğim kitaplar vardı. Her zaman da hatırlarım. Hatta şimdi ki halimde bile şuanda o kitaplar kitaplığımda bulunur. Arada bir açıp okuma isteğim gelir. Kitap bağışı benim için ulaşılmaz bir idealdi aslında. Sonrasında bu yılın başında KDY yayınlarında kitabım yayınlandı. Ücretsiz yayınlandı.

Ben 13 yıldır satış pazarlama sektöründe yönetici olarak çalışıyorum. Bu kitapta, satış ve pazarlama hakkındaki edindiğim bilgileri en yalın haliyle okuyucuya sunuyorum. Kitap, yeni bir işletme açan ya da tezgâh açan birinin o tezgâhta satacağı ürünleri nasıl satabileceği, tanıtımını nasıl yapacağı ya da satışını nasıl hızlandırabileceğine yönelik bilgiler içeriyor. Daha çok mesleki bir kitap.

Zaten başından bu yana kitabımın gelirlerini sosyal bir amaçla sosyal yardım amacıyla kullanmayı düşünüyordum, hedefliyordum. Zaman içerisinde düşüncelerim kitap bağışı yönünde hareket etti” dedi.

“GÜNÜMÜZDE ÇOCUKLARA ALINACAK BİR KİTAP BİLE BAZEN LÜKSE KAÇABİLİYOR”
Söz konusu bu kampanyanın ilhamını 6’ncı sınıftaki yeğeni Yusuf Kayra Köylü’den aldığını ifade eden yazar Nefise Köylü bu konuyu ise şöyle anlattı; “Devrekâni’de yaşayan, Devrekâni Yunus Emre Ortaokulu’nda 6’ncı sınıfta öğrenim gören yeğenim Yusuf Kayra Köylü’den yola çıkarak ben bu kampanyayı başlattım. Onun kitap okumasını gönülden istiyorum. Kitaplardan konu açıldığında ve kendisine ‘Neden kitap okumuyorsun?’ diye sorduğumda, bana kitaplara ulaşamadığını, pahalı olması nedeniyle çok fazla kitap alınmadığını, kütüphanelerinin de bu nedenle yetersiz olduğunda bahsetti.

Günümüzde enflasyon nedeniyle bir ailenin geçinmesi çok zor. Birçok aile geçim sıkıntısı yaşıyor. Dolayısıyla çocuklara alınacak bir kitap bile bazen lükse kaçabiliyor. O anda aklımda cereyan etti ve ‘Ben kendi kitabımın gelirlerini bu amaçla kullanmalıyım’ dedim.”

“DAHA ÇOK BİLİM KURGU VE FANTASTİK ROMANLARI TERCİH ETTİM”
Dünyanın Okuyan Çocukları kampanyası kapsamında dağıtacağı kitapları listeleyen yazar Nefise Köylü; “İl Milli Eğitim Müdürlüğü bu kitapları inceledi. Ben özellikle bilim kurgu ve fantastik romanları tercih ettim. Çünkü Jules Verne’nin eserleri, küçükken okuduğumda beni bambaşka dünyalara sürüklemişti. Hatta o zaman Türkiye’de yaşayan bir çocuk olarak sadece mahallem ve mahallemin birkaç sokak dışarısını ancak idrak edebiliyordum. O kitapları okuduğumda, dünyada çok daha farklı olduğunu ya da başka yerlerin, başka yaşam şekillerinin olduğunu fark ettim. Jules Verne, bir çocuğun dünyada çok daha farklı yerlerin başka yaşam tarzlarının olacağını anlatabilen yalınlıkta anlatıyor. Bana vizyon kazandırmış kitaplardır bu kitaplar. O sebeple bu kitapları listeye aldım.

“KİTAPLARI, ÇOCUKLARIMIZA MUTLAKA ULAŞTIRACAĞIM”
Burada önceliğinin Kastamonu ve Kastamonu ilçelerindeki ortaokullarındaki çocuklara ulaşmak olduğunu ifade eden yazar Köylü; “Kastamonu merkez ve Kastamonu ilçelerindeki ortaokullara mümkün olduğunca ulaşıp, listede belirtilen kitapları elimden geldiğince çocuklara ulaştırmayı hedefliyorum. Satış Günlüğü adındaki kitabımın aylık bana geliri ne kadarsa o gelirin tamamını bu kampanya için bağışlıyor olacağım. Bu kampanyaya destek vermek isteyenleri de bekliyorum. Dünyanın Okuyan Çocukları kampanyasıyla, bu yepyeni, mis gibi kokan, ufkumuzu açan, çocuklarımızın bakış açısını değiştiren, onlara dünyayı farklı gösteren, o ellerindeki tabletlerden telefonlardan zararlı sosyal ağlardan az da olsa, yeni bir kitabın ellerine ulaşmasının verdiği heyecanla uzaklaşmasını sağlayacak kitapları, mutlaka o çocuklara ulaştıracağım.

“ÇOCUKLAR, 13-14 YAŞINA KADAR MUTLAKA SOSYAL AĞLARDAN UZAK TUTULMALI”
Sosyal ağlardan çocukların uzak tutulması gerektiği yönünde uyarılarda da bulunan yazar Nefise Köylü; “Sosyal ağları özellikle farkındalık yaşı 13-14 yaşlarına gelene kadar çocukların kullanmasını tasvip etmiyorum. Kesinlikle ve kesinlikle sakıncalı buluyorum. Sosyal ağların, aile yapısını ve çocukların zihniyetini ve gelişimini olumsuz etkilediğini düşünüyorum. O yüzden kesinlikle çocuklarımızı sosyal ağlardan uzak tutup kitap okumaya faydalı şeyler yapmaya teşvik etmemiz gerekiyor” dedi.

“İKİNCİ KİTAP DAĞITIMI, DEVREKANİ FATİH SULTAN MEHMET ORTAOKULU’NDA GERÇEKLEŞTİ”
İkinci kitap dağıtımını Devrekani Fatih Sultan Mehmet Ortaokulunda gerçekleştirdiğini ifade eden yazar Nefise Köylü düşüncelerini şöyle dile getirdi; “İkinci kitap dağıtımımı da heyecan içerisinde Devrekani Fatih Sultan Mehmet Ortaokulunda gerçekleştirdim. Sağ olsun Okul Müdürümüz Nail Şahin Hoca ve 6-A sınıf Öğretmeni Levent Hoşafcı hocam bana çokça yardımcı oldular. Yardımlarının yanı sıra beni ayrıca Sosyal Sorumluluk Projem ‘Dünyanın Okuyan Çocukları’ kitap bağışı kampanyam için plaket ile ödüllendirerek inanılmaz onure ettiler.

Çok olumlu çok güzel dönüşler aldık. O çocukların kitaplara heyecanla bir hediye gibi kabul edip okumaya başlamalarını da duyuyorum ve böyle bir geri dönüşler aldığım için inanılmaz mutlu oluyorum. Kesinlikle kampanyamızın aralıksız devamı gelecek. Önce Kastamonu İl Milli Eğitim Müdürümüze, Müdür Yardımcılarımıza, özel kalemlerine, Devrekani’de de tanışma fırsatı bulduğum İlçe Milli Eğitim Müdürümüze, Özel kalemine, Fatih Sultan Mehmet Ortaokul Müdürü Nail Şahin Hocamıza, 6-A sınıf Öğretmeni Levent Hoşafcı Hocamıza ve diğer hocalarımıza çok teşekkür ediyorum. Böyle sosyal kamu spotu olan kampanyalara bu tarz destek veren kişilerin olması çok önemli” dedi.

“HER ŞEY ÇOCUKLARIMIZIN OKUMASI İÇİN”
Yazar Nefise Köylü, Dünyanın Okuyan Çocukları kampanyasına 3 yolla destek verebileceğini belirterek; “Kampanyamıza destek olmak isteyenler, 3 şekilde destek verebilirler. Nakit para gönderebilirler, kitap listesindeki kitapları alarak bizlere ulaştırabilirler ya da Satış Günlüğü kitabımı alarak bu kampanyaya destek verebilirler. Bana ulaşmak isteyenler, kurumsal hattım olan 0541 5496241 numarasından ya da www.nefisekoylu.com mail adresinden ulaşabilirler. Şimdiden emeği geçen ve destek veren herkese çok teşekkür ediyorum. Her şey çocuklarımızın okuması için.”
Yorum Yazın