TİC Holding Header
  • USD 32.346
  • EUR 35.132
  • Altın 2306.967
  • BIST 100 8880.09
  • Genel

Kastamonu Mesleki Eğitim Kurs Merkezi geri sayıma geçti

Kastamonu tarihinin canlandırılması, atıl vaziyette bulunan konakların restorasyonu için Kastamonu Belediye Başkanı Op. Dr. Rahmi Galip Vidinlioğlu’nun hayati projesi Belediye Ahşap Birimi, Kastamonu Mesleki Eğitim Kurs Merkezi’nde (KASMEK) faaliyete geçiyor.
Kastamonu Mesleki Eğitim Kurs Merkezi geri sayıma geçti
İrfan Salcı - KASMEK binasında incelemelerde bulunan Başkan Vidinlioğlu, Belediye Ahşap Birimi’nin makinelerinin veatölye araç gereçlerinin temininin yapıldığının altını çizdi.

Kastamonu’nun geleceğe dönük hedeflerine ulaşmak adına Ahşap Birimi’nin hayati bir önem taşıdığının da altını çizen Başkan Vidinlioğlu, “Konak turizmi noktasındaki eksikliklerimizi kurduğumuz bu birimimizle birlikte hem daha uyguna hem de daha hızlı şekilde giderebileceğiz” dedi.

KASMEK binasında bir çok alanda eğitim de verileceğini vurgulayarak sözlerini sürdüren Başkan Vidinlioğlu konuşmasında şunları söyledi:

“4 BİN KURSİYERE HİZMET VEREBİLECEĞİZ
Kastamonu Mesleki Eğitim Kurs Merkezi projesi çok değerli. Restorasyonunu tamamladığımız binamızda faaliyetler tam anlamıyla başladığında 270 kurs programı gerçekleştirilebilecek ve 4 bin kursiyere hizmet verilecek.

Yine bu proje bünyesinde KASMEK binasında üç çok amaçlı sınıf, bilişim teknolojileri atölyesi, üç robotik kodlama atölyesi, zeka oyunları atölyesi, E-spor atölyesi, üç müzik atölyesi de bulunacak.

BİLİM MERKEZİ DE OLACAK
KASMEK binamızın içerisinde 400 metrekarelik bir alanda 12 sergi alanı oluşturuyoruz. Burada fizik, kimya ve biyoloji alanları ile ilgili konuların deneysel olarak anlatıldığı materyallerde olacak. Bir bilim merkezimizde böylelikle bu binanın içerisinde yer alacak. Yapılacak planlama ile bu merkez haftanın bazı günleri grup ziyaretlerine, bazı günleri ise bireysel ziyaretlere açık olacak.

AHŞAP BİRİMİ TARİHİ PROJELERİN ATARDAMARI OLACAK
Kastamonu Belediyesi Ahşap Birimi’ni çok önemsediğimi her fırsatta dile getirdim. Bu birimin tarihi gün yüzüne çıkartma hedeflerimiz doğrultusunda bizlere büyük katkı sağlayacağı düşüncesindeyim. İlk etapta 7 ustamız burada çalışacak. Atölyemizi kurduk. Hatta küçük çalışmalar bile yapılmaya başlandı. Tarihi projelerimizin hayata geçmesi noktasında Ahşap Birimi atardamar görevi görecek.

NASRULLAH İLE KALE ARASI İLK ETAP PROJESİ ONAYLANDI
Nasrullah ile Kale arasındaki Kentsel Dönüşüm projemiz şehrimiz açısından önemli. TOKİ tarafından belirlediğimiz rezerv alanda onaylanırsa çalışmalar hızla başlayacak. İlk etap çalışması 81 dönümlük bir alanda gerçekleştirilecek. İkinci ve üçüncü etap sokak sağlıklaştırma çalışmalarımız ile bir bütünlük oluşacak ve tarihi ihtişamımızın gün yüzüne çıkmasında büyük bir adım atılmış olacak.

Bu projeleri destekleyecek olan konak restorasyonu projelerimiz ise Ahşap Birimi’miz ile hız kazanacak. Burada hazırlanan tüm projeler bir zincir gibi birbirinin halkası. İyi planlama sonucunda başarılı işler çıkmaya devam edecek. Buna inancım tam.”
Yorum Yazın