TİC Holding Header
  • USD 32.377
  • EUR 35.032
  • Altın 2323.877
  • BIST 100 9129.19
  • Genel

Kadınlara 100 milyon TL'lik destek

Diyarbakır Yenişehir Kaymakamı ve Yenişehir Belediye Başkan Vekili Murat Beşikci, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü dolayısıyla Yenişehir Belediyesi’nin düzenlediği etkinlikte kadın kursiyerlerle bir araya geldi.
Kadınlara 100 milyon TL'lik destek
Yenişehir ilçesi Şehitlik Mahallesinde bulunan Rabia-Tül Adeviyye Kadın Kültür ve Sanat Merkezi’nde düzenlenen etkinlikte kadın kursiyerler ile bir araya gelen Yenişehir Kaymakamı ve Yenişehir Belediye Başkan Vekili Murat Beşikci, görev süresince kadınlara yönelik olarak pozitif ayrımcılık yaptığını söyledi.

Başkan Beşikci,’’Yenişehir Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili olarak kapılarımızı her zaman vatandaşımıza açtık. Vatandaşlarımızı Allah’ın bize bir emaneti olarak gördük. Onlarla empati kurduk, sorunlarını çözme gayretinde olduk. Daha çok hane ziyaretlerimize ağırlık verdik. Bugün 25 Kasım Kadına Şiddete Hayır dediğimiz bir gün. Hükümetimiz ve biz kadına yönelik şiddete sıfır tolerans bakış açısıyla hareket ediyoruz. İçişleri Bakanlığımızın KADES Uygulaması bu yönde çok önemli çalışmalara imza atmaktadır. Bizler bugünden itibaren kadınlarımız ile düzenli olarak bir araya geleceğiz. Bu toplantılarımızın ilkini de bugün Aile Destek Merkezimizde yapmış olduk. Bakanlığımızın desteği ile önümüzdeki dönemde de ADEM’lerimizin sayısı arttırılacak’’ ifadelerinde bulundu.

100 MİLYON TL’LİK DESTEK
Başkan Beşikci, ‘’Belediye olarak hayata geçirdiğimiz Yanıbaşınızdayız Projemiz ile kadınlarımıza yaklaşık 100 Milyon TL’lik bir destek paketi hazırladık. Yine bu projemiz kapsamında iki Sosyal Market açtık. Üçüncüsünü de açmaya hazırlanıyoruz. İhtiyaç sahibi 3 Bin vatandaşımız aylık 1000 TL’lik alışveriş yapabilecekler. Bunun yanı sıra projemizde Spor Ayakkabın Bizden, Merhaba Okulum, Asker Çantası, Eğitim Destek Çantası, Hoş Geldin Bebek, Üniversite Valizi, Orta Okul ve Lise Öğrencilerine Ulaşım Desteği, Üniversite Öğrencilerine Aylık Gıda Desteği, İhtiyaç Sahiplerine Giyim Desteği, Başarını Ödüllendirelim, Yeni Evli Çiftlere Destek gibi yardım paketlerimiz bulunmaktadır. Bizler sizlerin bizlere emanet ettiği kaynakların kursağımızdan geçmemesi için elimizden geleni yapıyoruz’’dedi.

Başkan Beşikci daha sonra, Rabia-Tül Adeviyye Kadın Kültür ve Sanat Merkezi’nin içerisinde bulunan Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü’ne bağlı Hanım Evi Millet Kıraathanesi’nde eğitim gören kadın kursiyerler ile birlikte sohbet etti.
Yorum Yazın