TİC Holding Header
  • USD 32.39
  • EUR 35.108
  • Altın 2324.983
  • BIST 100 9129.19
  • Genel

İstanbul Valiliği'nden kuvvetli buzlanma uyarısı

İstanbul Valiliği, bu gece ve yarın sabah için kuvvetli buzlanma uyarısında bulundu.
İstanbul Valiliği'nden kuvvetli buzlanma uyarısı
İstanbul Valiliği'nden kar ve buzlanma açıklaması yapıldı.

Açıklamada, "Meteoroloji 1. Bölge Müdürlüğünden alınan meteorolojik tahminlere göre; İlimizde Cuma günü akşam saatlerinde başlayan ve aralıklarla devam eden kar yağışının, bugün öğleden sonra Anadolu yakasında etkili olması, yağışın akşam saatlerinde kesileceği tahmin ediliyor. Yarın (19.01.2021 Salı günü) İstanbul'un kuzey kesimlerinde (Arnavutköy, Sarıyer, Beykoz, Çekmeköy ve Şile) sabah saatlerinden öğle saatlerine kadar hafif Kar yağışı geçişleri bekleniyor." denildi.

BUZLANMA VE DON BEKLENİYOR

Buzlanma ile ilgili de yapılan uyarıda, şu ifadelere yer verildi:"Bu gece ve yarın (Salı) sabah saatlerinde İstanbul genelinde yer yer kuvvetli olmak üzere buzlanma ve don olayı beklendiğinden, yaşanabilecek olumsuzluklara (ulaşımda aksamalar vb.) karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır."

KAR KALINLIKLARINI DA PAYLAŞTI

Ölçülen kar kalınlıklarını da paylaşan Valiliğin açıklamasına göre, Çatalca (Radar sahası) 19 cm, Sarıyer Kilyos: 10 cm, Silivri 10 cm, Sarıyer 8 cm, İstanbul Havaalanı 6 cm, Ümraniye 3 cm, Atatürk Havaalanı 2 cm, Sabiha Gökçen Havaalanı 2 cm olarak ölçüldü.
Yorum Yazın