TİC Holding Header
  • USD 32.37
  • EUR 34.984
  • Altın 2323.963
  • BIST 100 8880.09
  • Genel

HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanı Dinç'ten DİEM-DER'e ziyaret

HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanı Faruk Dinç, 2006 yılından beri Diyarbakır'da hizmet veren Diyarbakır Emlak Komisyoncuları ve Müşavirleri Derneği'ni ziyaret ederek mevcut konut piyasası için nelerin yapılabileceği konuşuldu.
HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanı Dinç'ten DİEM-DER'e ziyaret
Diyarbakır Emlak Komisyoncuları ve Müşavirleri Derneği Başkanı Mustafa Koç’u ziyaret eden HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanı Faruk Dinç ve beraberindeki heyet kentin imar durumu hakkında konuştu.

Gerçekleştirilen ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Koç, İl Başkanı Dinç’e Diyarbakır’ın imar sorununu ve bu sorunun yol açtığı konut fiyatlarının artmasından söz etti.

Emlak piyasasındaki artışın kentte yeni imar alanlarının açılmaması olduğunu vurgulayan Koç, müteahhitlerin konut yaparken birçok zorlukla karşı karşıya kaldığını da sözlerine ekledi.

Belediyeler tarafından imar verilirken resmi olmayarak haksız pay alındığını belirten Koç, normalde imar verilirken devletin yol ve komşu payları gibi kesintilerle arsadan yüzde 45’e kadar kesinti yapmasının normal olduğunu fakat belediyelerdeki amirlerin belediyenin hakkı diyerek ekstra yüzde 10‘da kendileri için kesinti yaptıklarını söyledi.

Kurumlarda haksız kazanç elde etmek isteyenler yatırımcıyı engelliyor
Resmi olmayan bu uygulamanın yatırımcıyı kaçırdığını ve bu sorunun bir an önce çözülmesi gerektiğini, haksız kazanç elde etmek için ellerinden geleni yapanlar hakkında gerekli önlemlerin alınmasını isteyen Koç, artan konut fiyatlarında inşaat maliyetlerinin pahalanmasından da kaynaklandığını dile getirdi.

Dernek olarak Diyarbakır için yaptıkları hizmetleri anlatan Koç, son olarak Diyarbakır’da imarın tarıma elverişli olan bölgelerde verilmesi yerine tarımın yapılamayacağı bölgelerde verilmesini ifade etti.

DİEM-DER Başkanı Koç’u dinleyen Dinç, haksız kazanç elde edenlerin Diyarbakır’ın gelişimi için büyük bir engel olduğunu dile getirerek, bu tür sıkıntıların takipçisi olacaklarını dile getirdi

Ayrıca Dinç, artan maliyetlerin sadece inşaat alanında değil tüm sektörde önemli bir sorun olduğunu söyleyerek hükümetin bu konuda acilen gerekli adımları atmaları gerektiğini belirtti.

Ziyaret karşılıklı teşekkür ve temennilerle son buldu.
Yorum Yazın