TİC Holding Header
  • USD 32.332
  • EUR 35.072
  • Altın 2295.904
  • BIST 100 8880.09
  • Genel

HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanı Dinç: Vatandaşların Eğil'e ulaşımı engelleniyor

Diyarbakır’ın Eğil ilçesinde bulunan barajın karşı tarafında oturan köylere ulaşım sağlayan feribotun çalışmamasını ele alan HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanı Faruk Dinç, valilerin ve birçok idari amirlerin verdiği köprü sözünün bir an önce gerçekleşmesi gerektiğini belirtti.
HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanı Dinç: Vatandaşların Eğil'e ulaşımı engelleniyor
Diyarbakır’daki sorun ve sıkıntıları inceleyip, yetkililere sorunlarla birlikte çözüm önerilerini de sunan HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanı Faruk Dinç; Eğil ilçe Başkanı Ali Durgunsu ve beraberlerindeki heyet ile birlikte mağduriyet yaşayan köy muhtarlarıyla bir araya gelerek yaşanan ulaşım sorununu yerinde inceledi.

Eğil ilçesinde bulunan baraj nedeniyle; ilçe ile köyler arasındaki ulaşımın feribot olduğunu ve bu feribotunda sürekli bozulduğunu ifade eden Dinç, yetkililere seslenerek vatandaşın mağduriyetinin giderilmesi için köprü ile teleferik sisteminin yapılmasını ve feribotun sürekli çalışır halde olması gerektiğini vurguladı.

“Tek ulaşım aracı olan feribot düzenli bir şekilde çalışmıyor”
Bu hafta Diyarbakır’ın Eğil ilçesindeki sorunları ele aldıklarını belirten Dinç, “Yıllar önce burada bir baraj yapıldı. Bu baraj yapılmadan önce karşı tarafa geçmek için bir köprü vardı. Köyde yaşayan binlerce vatandaşımız bu köprüyü kullanarak ilçeye ulaşım sağlıyorlardı. Ancak bu barajın yapılmasından sonra o köprü suyun altında kaldı. Vatandaşlar buraya getirilen feribot ile ilçeye ulaşımlarını sağlamaya başladılar. Ancak bu feribot düzenli bir şekilde çalışmıyor. Bu şekilde karşıda oturan vatandaşların Eğil’e ulaşımı engelleniyor. Vatandaş bu konuda ciddi sıkıntı yaşıyor.” dedi.

“Zamanın valileri, idarecileri buradaki vatandaşlara köprü söz vermişlerdi”
Vatandaşlara birçok defa köprü sözü verildiği fakat bu sözün yerine getirilmediğini söyleyen Dinç, şu ifadeleri kullandı:“Muhtarlarımızın bize aktardığına göre zamanın valisi ve idari amirlerin buradaki vatandaşlara köprü sözü verdiğini ifade ettiler. Pandemi öncesinde de muhtarlarımıza köprü sözü verildi, ancak halen köprü yapılmadı. Şu an bu sorunu yaşayan muhtarlarımızda yanımdadır. Onların talebi; her şeyden önce düzgün bir şekilde çalışmayan bu feribot, aktif hale getirilip her gün çalıştırılmalıdır. Bununla birlikte bu feribot kart sistemiyle çalışıyor. Bu feribotu kullananların çoğu; yaşlı, çocuk ve misafirlerden oluşuyor. Herkes bu kartı kullanamaz ve bulunduramaz. Bu kart sistemine bir düzenlenme getirilmelidir.”

Son olarak yetkililere çağrıda bulunan Dinç, “Önceden var olan köprünün görevini üstlenecek bir teleferik sistemi kurulmalı, vatandaşımız hiç olmazsa bu şekilde ilçeye ulaşımını sağlayabilir. Zamanın valileri, idarecileri buradaki vatandaşlara köprü söz vermişlerdi. Bu köprü içinde gerekli çalışmalar yapılmalı, bu şeklide ciddi mağduriyet yaşayan vatandaşların sıkıntıları giderilmeli ve vatandaş hiçbir şekilde mağdur edilmemelidir.” ifadelerini kullandı.
Yorum Yazın