TİC Holding Header
  • USD 32.331
  • EUR 35.048
  • Altın 2280.745
  • BIST 100 8880.09
  • Genel

Görüntü kirliliği oluşturan kaçak hayvan pazarına yıkım

Diyarbakır’ın merkez Yeniköy Mahallesi’nde mezarlık bölgesinde bulunan ve görüntü kirliliği oluşturarak yoğun şikayetlere konu olan kaçak hayvan pazarı, Bağlar Belediyesi ve Büyükşehir Belediyesi’nin işbirliği sonucu gerçekleştirilen yıkımla temizlendi.
Görüntü kirliliği oluşturan kaçak hayvan pazarına yıkım
Uzun yıllardır yaşanan sorunun ortadan kaldırıldığına değinen Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu,”Yürütülen titiz çalışma ile ilçemizin bu bölgesi, rahatsızlık yaratan görüntü kirliliğinden kurtarılmış oldu.” değerlendirmesinde bulundu.

DEMİR ÇİTLER KALDIRILDI, HAYVANLAR BAŞKA YERE SEVK EDİLDİ
Eski havaalanı yolu üzerinde, Yeniköy Mezarlığı bitişiğinde bulunan ve yıllardır kaçak olarak kullanılan hayvan satış yeri, Bağlar Belediyesi ve Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen ortak çalışmayla ortadan kaldırıldı. Hayvan sahipleri tarafından örülen demir çitler, iş makinalarınca kaldırıldı. Emniyetin güvenlik önlemleri aldığı yıkım sırasında görev yapan zabıta ekipleri, kaçak satış yapan hayvan sahiplerini bilgilendirerek belediye tarafından alınan kararla buranın boşaltılacağını iletti.

Her hangi bir olumsuzluğun yaşanmadığı yıkım kararının çevrede bulunan vatandaşların özellikle mezarlıklarla ilgili şikayetleri üzerine yerine getirildiği, şehrin görüntüsünü bozan tablonun ortadan kaldırıldığı bilgisi paylaşıldı.

YILLARDIR RAHATSIZLIK OLUŞTURAN GÖRÜNTÜ KİRLİLİĞİNE SON VERİLDİ
Kaçak hayvan satış pazarının kaldırılmasıyla ilgili çalışmaları değerlendiren Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu, böylece ciddi rahatsızlık oluşturan görüntü kirliliğine son verildiğini kaydetti. Başkan Beyoğlu,”Burası ile ilgili uzun yıllara dayanan bir sorun vardı. Defalarca müdahale ettik, kaldırdık ancak sorun devam etti. Bu defa Büyükşehir Belediyemizin desteğiyle ve ortak çalışmayla sorun tamamen çözülmüş oldu. Daha sonra yapılacak çevre düzenleme çalışmasıyla çok daha güzel bir görüntüye kavuşturulmuş olacak. Şehrimizi güzel bir görüntüye kavuşturmak üzere çalışmalarımızı devam ettireceğiz.” diye konuştu.
Yorum Yazın