TİC Holding Header
  • USD 32.332
  • EUR 35.072
  • Altın 2295.904
  • BIST 100 8880.09
  • Genel

Fatih Altaylı: Hafta sonu yasağını kaldırın da kurallara saygı duyan az sayıdaki vatandaşı üzmeyin

Habertürk yazarı Fatih Altaylı, hafta sonları uygulanan sokağa çıkma kısıtlamasıyla ilgili olarak 'Bu saçma sapan hale gelmiş, uygulaması olmayan yasağı kaldırın da, kurallara saygı duyan az sayıdaki vatandaşı üzmeyin, mağdur etmeyin. Çok sayıda vatandaşa da yasaları ve kuralları çiğnemenin normal olduğu hissini yaşatmayın' dedi.
Fatih Altaylı: Hafta sonu yasağını kaldırın da kurallara saygı duyan az sayıdaki vatandaşı üzmeyin
AJANSLAR - Habertürk yazarı Fatih Altaylı, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle hafta sonları uygulanan sokağa çıkma kısıtlamasına tepki gösterdi.

'Saçma hale gelmiş bir yasak' başlıklı yazısında ilk olarak "Hafta sonları sözde sokağa çıkma yasağı var. Büyük bir palavra. Yasak masak yok. Herkes sokakta. Sokaklar hafta içi günler kadar kalabalık. Trafik hafta içine yakın yoğunlukta" ifadesini kullandı.

Çoğunluğun yasağa uymadığını, bu kalabalığa ceza kesmenin dahi imkansız olduğu görüşünü dile getiren Altaylı, şöyle devam etti:
"Hafta sonu yasağının tek etkisi AVM'lerin açılmıyor olması, esnafın para kazanamıyor olması. Bunun dışında kurala uyan yok.
Bu yüzden de bu saçma sapan hale gelmiş, uygulaması olmayan yasağı kaldırın da, kurallara saygı duyan az sayıdaki vatandaşı üzmeyin, mağdur etmeyin. Çok sayıda vatandaşa da yasaları ve kuralları çiğnemenin normal olduğu hissini yaşatmayın."
Yorum Yazın