TİC Holding Header
  • USD 32.326
  • EUR 35.119
  • Altın 2300.412
  • BIST 100 8880.09
  • Genel

Evlat nöbeti 499'uncu gününde devam ediyor

Çocuklarının terör örgütü PKK mensupları tarafından dağa kaçırıldığı iddiasıyla HDP Diyarbakır İl Başkanlığı önünde başlatılan oturma eylemine iki aile daha katıldı.
Evlat nöbeti 499'uncu gününde devam ediyor
Diyarbakır / Mehmet Yasin Aslan - Çocuklarının terör örgütü PKK mensupları tarafından dağa kaçırıldığı iddiasıyla 3 Eylül 2019'da farklı kentlerden Diyarbakır'a gelerek HDP il binası önünde oturma eylemi başlatan ailelerin evlat nöbeti 499'ncu gününe girdi.

Eylemin 499’ncu gününde iki aile daha çocuğunu terörün elinden kurtarmak için evlat nöbetindeki çadırın önüne gelerek eyleme katıldılar.

Oğlu İzzet Saçık’ın İstanbul'da çalıştığını ve 3 yıl sonra kendisinin örgüte katıldığı bilgisini aldıklarını belirten baba Fikret Saçık, o günden sonra kendisinden hiçbir şekilde haber alamadığını ifade ederek eyleme katılmak için Diyarbakır’a geldiğini söyledi.

“Oğlum Rusya’ya çalışmaya gitti, dağda olduğu ortaya çıktı”
Oğlu İzzet’in dağa kaçırıldığında 22 yaşında olduğunu belirten Baba Saçık, “benim oğlun 8 yıldır dağa gitmiş bugüne kadar kendisinden hiçbir haber alamadık. Oğlum Rusya’ya çalışmaya gideceğim demişti, onu kandırıp dağa götürmüşler. Oğlum beni görüyor ve izliyor ise kaçıp teslim olmasını istiyorum” dedi.

“Oğlum adalet bölümünü okuyordu”
2016 yılında Diyarbakır Dicle Üniversitesinde Adalet ve Meslek Yüksek Okulu okuyan Bünyamin Kolaş, PKK terör örgütü tarafından kaçırıldığını ve gittiği günden beri oğlundan hiçbir şekilde haber alamadığını belirten baba Sami Kolaş, evladına kavuşmak için eyleme katıldığını söyledi.

“Aile olarak çok perişanız”
Burada bulunan ve evlatları için mücadele veren aileleri televizyonda gördüğünü ve kendisinin de eyleme katılmak için Diyarbakır’a geldiğini belirten baba Kolaş, “Benim oğlum buradan dağa kaçırıldığını biliyorum o yüzden buraya geldim. Ben çocuğumu üniversite okumak için gönderdim. Çocuğumdan tek isteğim geri dönmesi ve devlete sığınmasıdır. Aile olarak çok perişanız, oğlum gelinceye kadarda buradan asla gitmeyeceğim” diye konuştu.

Aileler açıklamaların ardından çadırda eyleme başladılar.
Yorum Yazın