TİC Holding Header
  • USD 32.378
  • EUR 35.034
  • Altın 2324.822
  • BIST 100 9129.19
  • Genel

DTSO'dan 'görev belgesi' açıklaması

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kaya, 'görev belgesi' ile ilgili sosyal medya hesabından açıklamalarda bulundu.
DTSO'dan 'görev belgesi' açıklaması
Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kaya, yaptığı açıklamada şunları söyledi:
29 Nisan ile 17 Mayıs tarihleri arasında uygulanacak olan “Tam Kapanma” kararının ardından işçi ve işverenlerin çalışma muafiyet belgelerinin kişisel başvuruyla “E-Devlet” sistemi üzerinden alınabileceği belirtilmiştir.

Gerek E-Devlet sistemi uygulamasının ülkemizde henüz yeterince yaygınlaşmaması, gerekse de çok sayıda çalışanın E-Devlet şifresinin olmaması veya sistemi daha önce kullanmamış olmalarının yanı sıra son günlerde yapılan yoğun başvurular sistemin kilitlenmesine sebep olmaktadır. Dolayısıyla izin belgeleri zamanında alınamamakta, tedarikçi, üretici ve ihracatçı firmalarda üretim, ihracat ve pazarlama zincirinde aksamalar olmaktadır.

Bunun yanı sıra tedarikçi ve imalatçı firma NACE kodlarının sistemde eksik yer alması, birden çok NACE koduyla üretim yapan firmaların imalat kodunu gösteren NACE kodlarının sisteme yüklenmemiş olması gibi NACE kod eksikliği ve uyuşmazlıkları izin belgelerinin alınmasında aksaklıklara sebebiyet vermekte, dolayısıyla üretim ve pazarlama alanında sıkıntılara neden olmaktadır.

Bölgemizin en gelişmiş kentlerinden biri olup imalat sanayi ve dış ticaret potansiyeli ile oldukça önemli yer tutan ilimizde 10 binlerce insan imalat ve tedarik/lojistik sektöründe istihdam edilmektedir. Tam kapanma sürecinde işçi ve işverenlerin işlerine gidip gelebilmeleri için “E-Devlet” üzerinden “İzin Belgesi” alma şartı yerine, İçişleri Bakanlığı Genelgesinin 5. Maddesinde belirtilmiş olan ve EK-1’de sunulan “GÖREV BELGESİ” formunun ilgili firma tarafından doldurularak 17 Mayıs tarihine kadar geçerli olacak şekilde onaylanmasının yeterli görülmelidir.

“GÖREV BELGESİ” ile işçi ve işverenlerin işletmelerinde üretim ve tedarik süreçlerini devam ettirmeleri ekonomimizin güçlenmesi, iç ve dış pazar ağımızın gelişmesi ve bölgede yaygın olan kayıt dışı çalışmanın önüne geçilmesi açısından oldukça büyük önem arz etmektedir.
Yorum Yazın