TİC Holding Header
  • USD 32.313
  • EUR 35.083
  • Altın 2278.028
  • BIST 100 8880.09
  • Genel

Diyarbakır’da eğitim yatırımları masaya yatırıldı

Vali Münir Karaloğlu başkanlığında Milli Eğitim Yatırım Değerlendirme Toplantısı yapıldı.
Diyarbakır’da eğitim yatırımları masaya yatırıldı
Mehmet Aslan - Valilik Hevsel Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıya Vali Yardımcıları Murat Yıldız ve Fatih Cıdıroğlu, ilçe kaymakamları, Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Yüksel Arslan, DBB Genel Sekreteri Ayhan Kardan ve ilgili kurumların yöneticileri ve şube müdürleri katıldı.

Valilik, TOKİ, Avrupa Birliği ve hayırseverlerin yatırımları ile MEB'in '10 Bin Okul Projesi' kapsamında yapılacak anaokullarının ele alındığı toplantı Arslan’ın sunumu ile başladı. Arslan; tamamlanan, devam eden ve planlanan eğitim yatırımları ile projelere yönelik bilgi verdi.

Özellikle eğitim yatırımlarıyla alakalı arsa temini ve imar düzenlemelerinin ele alındığı toplantıda, ilçelerde eğitim tesislerine dönük yatırım yapılabilecek ve eğitime tahsis edilebilecek arsalar ile eğitim yapılarının düzenlenmesi, onarılması varsa problemlerinin çözülmesi konusunda istişarelerde bulunuldu.

Vali Münir Karaloğlu, Diyarbakır’da şu anda Milli Eğitim yatırımlarında ciddi bir ivme yakaladıklarını söyledi.

Özellikle Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’in son Diyarbakır ziyareti sonrasında ciddi destek aldıklarını ifade eden Karaloğlu, bunu Diyarbakır için fırsata dönüştürmenin önemini vurguladı.

Öte yandan Vali Karaloğlu, ihtiyaçlara dönük ortaya konulan projelerle ilgili çalışmaların, kontrollerinin eksiksiz ve paydaş kurumlarca koordineli bir şekilde sağlanması yönünde talimatlarda bulundu.
Yorum Yazın