TİC Holding Header
  • USD 32.313
  • EUR 35.083
  • Altın 2278.028
  • BIST 100 8880.09
  • Genel

Destici’den CHP’li Tanrıkulu’na tepki: "SİHA’lar teröristleri vuruyor, onun da canı yanıyor"

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu’nun sosyal medya paylaşımına tepki göstererek, "SİHA’lar teröristleri vuruyor, onun da canı yanıyor" dedi.
Destici’den CHP’li Tanrıkulu’na tepki: "SİHA’lar teröristleri vuruyor, onun da canı yanıyor"

BBP Kdz. Ereğli İlçe Teşkilatının 1. Olağan Kongresi Tatoğlu Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Kongre için Kdz. Ereğli ilçesine gelen BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Cumhur hükümetinin tam bağımsız dış politikasından rahatsız olan Millet İttifakı’nı eleştirdi. Altılı masanın altında HDP’nin resmen olmasa da fiilen yer aldığını belirten Destici, CHP içerisinde de HDP siyasetini izleyenler olduğunu söyledi. CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu’nun sosyal medyada SİHA’lar ile ilgili paylaşımını eleştiren Destici şunları söyledi:

“Ülkemizin terörle mücadelesi devam ediyor. Allah kahraman ordumuzun, polisimizin, güvenlik güçlerimizin yar ve yardımcısı olsun. Fakat ülkemiz, devletimiz, hükümetimiz dış politikada Cumhuriyet tarihine baktığımız zaman en bağımsız duruşlarını sergilediği yılların içinden geçiyor. Amerika’sına, Avrupa’sına, Rusya’sına, Çin’ine rağmen kurtuluş savaşındaki yedi düvele karşı olan mücadele halen devam ediyor. Bütün bunlara rağmen Türkiye Libya’da, Azerbaycan’da, Karadeniz’de, Suriye’nin kuzeyinde terörle mücadele ediyor. Irak’ın kuzeyinde, Afrika’da dünyanın hangi noktasında olması gerekirse Türkiye orada. Türkiye neden orada? Çünkü Türkiye’yi Cumhur İttifakı yönetiyor. Çünkü Cumhur İttifakı’nın protokolünde ne yazıyor: i’lâ-yi kelimetullah yazıyor. Onu başka bir ittifakın protokolünde göremezsiniz, yazamazlar. Neden yazamazlar? Çünkü ittifakın içinde dahi buna karşı çıkanlar var. Peki daha önemlisi neden yazamazlar? Çünkü her ne kadar masanın üstünde gözükmese de, masanın altında olan resmi olarak irtibatta ya da masada olmasa da fiili olarak PKK’nın uzantısı HDP var. CHP’nin içinde bile HDP’nin düşüncesinde olan sözcüler, milletvekilleri var. Gelirken okudum bir tanesini, sosyal medyaya düşmüş. Bir CHP milletvekili diyor ki: ’Eğer ben bakan olursam ’SİHA”ların üretimine son vereceğim.’ Neden bunu söylüyor? Çünkü SİHA’lar her gün teröristlerin canını okuyor, onun da canı yanıyor. Yani SİHA’lar PKK inlerini vurdukça, PKK elebaşlarını etkisiz hale getirince demek ki sadece HDP’lilerin ve PKK’nın canı yanmıyor. Bu açıklamalardan anlıyoruz ki bazı CHP’li milletvekillerinin de canı yanıyor. Ne kadar yanarsa yansın, canımızı yakanın canını yakmaya devam edeceğiz. Ya da Suriye’ye biz harekat yapacağız diyoruz. ABD diyor ki: ’kaygılıyız.’ Ya biz 10 kere kaygılıyız. Sen PKK’yı, PYD’yi, YPG’yi silahlandırıyorsun ve oralara terör devleti kurmaya çalışıyorsun kendine kukla niteliğinde. Biz buna müsaade eder miyiz? Şimdi Esad’da diyor ki: ’Türkiye harekat yaparsa elimizden gelen bütün güçlerle karşı duracağız.’ Ya güler misin ağlar mısın? Tam bir komedi. Zaten Türkiye’nin harekat yapmayı planladığı alanlar senin kontrolünde değil ki. ABD desteğinde, Rusya desteğinde PKK’nın PYD’nin kontrolünde. Senin askerin, bayrağın yok ki. Senin ülken savaş içinde, senin ülkeni bölüyorlar haberin yok. Türkiye senin ülkenin bölünmemesi için uğraşıyor, Türkiye senin ülkenin vatandaşını savaş alanlardan kurtararak huzurlu bir şekilde yaşasın istiyor. Buradaki milyonlarca sığınmacıyı da geri döndürmeyi planlıyor. Bakın tercihi şurada yapacaksınız: PKK’lıların, teröristlerin inlerini bombaladığı için ’SİHA’ların üretimini durduracağım’ diyenlere mi oy vereceksiniz, yoksa SİHA’ların üretilmesine destek verip terörle amansız mücadele verenlere mi vereceksiniz?”

Destici konuşmasının ardından Cumhur İttifakı içerisinde yer alan AK Parti ve MHP Kdz. Ereğli İlçe Başkan ve yöneticileri ile fotoğraf çektirdi, partisine katılan yeni üyelere rozetlerini taktı. Destici daha sonra partililerle vedalaşarak Kdz. Ereğli ilçesinden ayrıldı.
(Vedat Kılıç/İHA)