TİC Holding Header
  • USD 32.408
  • EUR 35.53
  • Altın 2325.597
  • BIST 100 8880.09
  • Genel

Büyükşehir'den turist rehberlerine Eğil gezisi

Diyarbakır’ın turizm potansiyelini açığa çıkarmak için birçok çalışmaya imza atan Büyükşehir Belediyesi, kentin tarihi, kültürel ve doğal güzelliklerini turist rehberlerine tanıtmak amacıyla Eğil ilçesine gezi düzenledi.
Büyükşehir'den turist rehberlerine Eğil gezisi
Diyarbakır’ın turizm potansiyelini artırarak istihdama katkı sunmak için farklı çalışmalar gerçekleştiren Büyükşehir Belediyesi, Diyarbakır Profesyonel Turist Rehberleri Platformu (DİTUREP) üyelerine yönelik Eğil gezi düzenledi.

Kentin tarihi, kültürel ve doğal güzelliklerini turist rehberlerine tanıtmak amacıyla düzenlenen geziye Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Ali Çelik, İl Kültür ve Turizm Müdürü Cemil Alp, Büyükşehir Belediyesi Turizm Şube Müdürü Abdullah Aydeniz, Artuklu Üniversitesi Turizm Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Kadir Çakar, Diyarbakır ve çevre illerden gelen platform üyesi turist rehberleri ile akademisyenler katıldı.

Profesyonel turist rehberlerine tarihi güzellikler tanıtıldı
Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı’nın organizasyonuyla gerçekleşen gezide profesyonel turist rehberleri, Eğil Ziyaret Tepesi Peygamber Kabirleri, Asur Kalesi ve Kral Kaya Mezarları ile Dicle Baraj Gölü’nü yakından görüp tanıma fırsatı buldu. Geçtiğimiz aylarda kurulan DİTUREP üyelerinin kaynaşması, işbirliğinin geliştirilmesi amacıyla yoğun katılımla yapılan etkinlikte profesyonel turist rehberi Metin Özçelik, bölgenin tarihi ve kültürel zenginliği hakkında bilgiler verirken profesyonel turist rehberi Meki Bel, inanç turizmi bağlamında katılımcıları bilgilendirdi.

Gezide kentin turizm potansiyeline dikkat çekildi
Pandemi koşulları nedeniyle sosyal mesafeye dikkat edilerek açık hava koşullarında geniş bir alanda gerçekleştirilen etkinlikte turizm müdürlüğü faaliyetlerinde kullanılmak üzere yeni alınan Tur Rehber Dinleme Sistemi de kullanıldı. Bölgenin sahip olduğu turizm potansiyeline dikkat çekilen etkinlikte turizm faaliyetlerinin çeşitlendirilmesi noktasında bilgi ve görüş alışverişinde bulunuldu.

Geziye katılan profesyonel turist rehberleri Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı’nın her ay farklı bir temayla düzenlediği kültür-sanat etkinlikleri takviminde yer alan Şiir Teknesi programı çekimlerine katılarak Diyarbakırlı ünlü şairlerin şiirleri başta olmak üzere birbirinden güzel seçme şiirleri seslendirildi. Çekimleri yapılan program, 20 Şubat saat 17.00’de Büyükşehir Belediyesi’nin sosyal medya platformlarından online olarak yayınlanacak.
Yorum Yazın