TİC Holding Header
  • USD 32.382
  • EUR 34.98
  • Altın 2323.637
  • BIST 100 8880.09
  • Genel

Başkan Beşikçi'den tarihi yol ve köprüde inceleme

Diyarbakır Yenişehir Kaymakamı ve Belediye Başkanı Murat Beşikci, tarihi Karaköprü ve kervan yolu olan Kral Yolu olarak da anılan yolda incelemelerde bulundu.
Başkan Beşikçi'den tarihi yol ve köprüde inceleme
Devegeçidi çayı üzerinde bulunan tarım arazilerinin içerisinde yer alan ve çevresindeki yeşil alanlarla birlikte muhteşem bir manzara oluşturan Karaköprü’de ve tarihi Kral Yolu’nda incelemelerde bulunan Diyarbakır Yenişehir Kaymakamı ve Belediye Başkanı Murat Beşikci, tarihi yolun turizme kazandırılması ve korunması için ilgili kurumlarla çalışmalara başlanacağını söyledi.

-VALİ KARALOĞLU'NUN BÜYÜK DESTEĞİ VAR-
Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu tarafından Diyarbakır'da kültürel mirasların korunması ve Turizme açılması için bir çok projenin hayata geçirildiğini belirten Başkan Beşikci, "İlçemizde bulunan bu tarihi yapıların korunması ve turizme kazandırılması adına Valimiz Sayın Münir Karaloğlu’nun büyük bir desteği var. Sayın Valimizin desteğiyle ilçemizde Devegeçidi üzerinde bulunan köprünün ve günümüze kadar büyük bir oranda kendini koruyarak ulaşan Kral Yolu’nun korunması ve ayrıca devegeçidi çayının ekoturizm vadisi olması adına fizibilite çalışmalarını yapacağız."

-ÇALIŞMALARA BAŞLACAĞIZ-
“Tarihi yolun turizme kazandırılması ve bu kültürel miras eserlerinin korunması için ilgili kurumlarımızla işbirliği içerisinde çalışmalara başlayacağız. Diyarbakır adına önemli bir yapı olan köprünün ve tarihi kral yolunun en iyi şekilde korunması ve turizme kazandırılmasını önemsiyoruz. Bilimsel veriler ışığında konunun uzmanlarıyla yapacağımız çalışmayı Valimiz Sayın Münir Karaloğlu’nun destekleriyle en kısa sürede tamamlamayı hedefliyoruz. Yine Devegeçidi çayı üzerinde bulunan 3 ayrı köprünün ve vadinin bütüncül bir şekilde doğası ve kültürel miras değerleri korunarak alternatif bir turizm rotası olarak ilimiz turizmine kazandırılması adına girişimlerde bulunacağız." dedi.
Yorum Yazın