TİC Holding Header
  • USD 32.354
  • EUR 35.154
  • Altın 2307.984
  • BIST 100 8880.09
  • Genel

Bakanlar Kasapoğlu ve Kurum yurt inşaatında incelemede bulundu

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu ile Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Ankara'da yapımı devam eden 2 bin 500 kişilik Atatürk Kız Öğrenci Yurdu inşaatında incelemelerde bulundu.
Bakanlar Kasapoğlu ve Kurum yurt inşaatında incelemede bulundu
AJANSLAR - Atatürk Kız Öğrenci Yurdu inşaatı ile ilgili yetkilerden bilgi alan Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin bakanlıkların uyum içerisinde çalışmasına büyük katkı sağladığına dikkati çekti. AK Parti hükümetlerinin Türkiye'yi getirdiği noktanın özellikle salgın sürecinde yurt dışından gelen vatandaşların da yurtları Türkiye'nin dört bir yanında görmesiyle çok daha anlaşılabilir bir duruma geldiğini anlatan Bakan Kasapoğlu, "Yurtlar, çok kalabalık odalardan, duş gibi imkanların çok kısıtlı olduğu süreçlerden adeta otellerle yarışır noktaya geldi. Bu anlamda çıta daha yukarılara taşınıyor, taşınacak" dedi.

Yeni bir anlayış yeni bir mimari
Yapımı süren Atatürk Kız Öğrenci Yurdu inşaatının yoğun şekilde devam ettiğini belirten Bakan Kasapoğlu, "Bu anlamda Cumhurbaşkanımızın bu süreçleri yakından takibi ve koymuş olduğu vizyon bizim için önemli bir rehber ve bu rehberlik doğrultusunda ülke genelinde yatırımlarımıza devam ettiğimiz gibi Ankaramızda da devam edeceğiz. Yaklaşık 60 yıllık mazisi olan Atatürk Yurdu'nu yeni bir anlayışla yeni bir mimari ile gençlerimizle buluşturuyoruz" diye konuştu.

“Hedefimiz çocuklarımıza daha iyi hizmet verecek adımları atmak”
Ankara'da yapımı devam eden yurt inşaatına ilişkin bilgi veren Bakan Kurum da, 2 bin 500 kişilik yurt inşaatını gezme, değerlendirme fırsatı bulduklarını ifade etti. Bakan Kurum, şöyle konuştu:
"Türkiye'nin birçok ilinde hem yurt hem stadyum hem de çocuklarımızın spor faaliyetlerini gerçekleştirecekleri alanları Gençlik ve Spor Bakanlığımız ile uyum halinde projelendirerek, TOKİ eliyle de inşaat süreçlerini tamamlamaya gayret gösteriyoruz. Bu çerçevede birçok stadyumu bitirdik, milletimizin hizmetine açtık, yurtlarla alakalı da çok güzel bir işbirliğimiz var. Gençlerin daha iyi bir eğitim alabilmeleri ve daha iyi bir yaşam sürdürebilmeleri adına yapılması gereken adımları kararlı bir şekilde atıyoruz. Ankaramızda da hem yurtlarımız hem stadyumlarımız noktasında önemli projeleri hayata geçiriyoruz. Tüm projelerimiz gençlerimiz ve çocuklarımız için şimdiden hayırlı uğurlu olsun. Amacımız 2023'e giden yolda gençlerimize, çocuklarımıza daha iyi hizmet verecek adımları atmaktır. Yurdumuzun gençlerimize hayırlı olmasını diliyorum."
Yorum Yazın