TİC Holding Header
  • USD 32.368
  • EUR 35.088
  • Altın 2324.082
  • BIST 100 9129.19
  • Genel

Bakan Kasapoğlu'ndan Kastamonu'ya yatırım müjdesi

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, spor tesislerinde incelemelerde bulunmak ve yeni spor yatırımlarıyla ilgili protokol imza törenine katılmak için Kastamonu'ya geldi.
Bakan Kasapoğlu'ndan Kastamonu'ya yatırım müjdesi
İrfan Salcı/Kastamonu - İlk olarak Kastamonu Valiliğini ziyaret eden Bakan Kasapoğlu, ardından da sırasıyla Kastamonu Belediyesi’ni ve AK parti İl Başkanlığı’nı ziyaret etti. Cuma namazını Nasrullah Camii’nde kılan Bakan Kasapoğlu, daha sonra Hasan Doğan Spor Tesisleri’nde düzenlenen yeni spor yatırımlarının protokol törenine katıldı.

Düzenlenen protokole göre Pınarbaşı, Azdavay, Şenpazar, Doğanyurt ve Küre’ye spor salonu Hanönü, Abana ve Pınarbaşı’na sentetik saha, İnebolu ve Tosya’ya yüzme havuzu Kastamonu merkeze ise 5 adet sentetik yüzeyli halı saha yapılacak.

Protokol töreni sonrasında gençlerle bir araya gelen Bakan Kasapoğlu, daha sonra Hasan Doğan Spor Kompleksi ve Gençlik Merkezi’nde incelemelerde bulundu. Kastamonu Üniversitesi Rektörlüğü’nü de ziyaret eden Bakan Kasapoğlu, Merkez Spor Salonu inşaatında incelemelerde bulunurken, Kadıdağı’nda Milli Takımlar Sürekli Kamp Eğitim Merkezi olarak planlanan MİEM binalarında ve Boks Federasyonu Sporcu Kamp Eğitim Merkezi’ni de gezdi.

Hasan Doğan Tesisleri’ndeki törende ise Belediye Başkanı Galip Vidinlioğlu, AK Parti Milletvekili Metin Çelik, Vali Avni Çakır ve Bakan Muharrem Kasapoğlu birer konuşma gerçekleştirdi.



MUHARRREM KASAPOĞLU
‘Bizim gençlere olan yatırımımız, bizim gençlere olan sevgimiz hep var ve var olmaya devam edecek. Türkiye’nin gençlere verdiği değeri yapmış olduğu çalışmalarla, bursu, kredisi, yurtları ve harçların kaldırılması, kampüslerin birçok manada dolu dolu gençlerimizin hizmetine sunulması, bu manada gençlere verilen değerin en açık göstergesi. Tabii ki durmayacağız. Tabii ki engeller çıksa da içeriden, dışarıdan hiçbir şeye boğun eğmediğimiz gibi, hiçbir esareti, hiçbir operasyonu bugüne kadar tanımadığımız gibi bundan sonrada Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde, engin vizyonuyla durmandan, yılmadan, usanmadan, inançla, aşkla, gayretle bir ve beraber hareket edeceğiz ve yukarılara taşıyacağız. Çünkü bu emanet kutsal emanet. Dolayısıyla çok çalışmamız lazım

“KASTAMONU’YA 350 MİLYON TL’YE YAKIN YATIRIM GERÇEKLEŞTİRMİŞ OLACAĞIZ”
Bugün olduğu gibi el ele vermemiz lazım. Yerel yönetimlerimizle, kurumlarımızla, kuruluşlarımızla her çabayı ortaya koymamız lazım. Kastamonu’da bu tabloyu görmekten ayrı bir mutluluk duydum. 2002 yılında Kastamonu’da 1 tane yurt var iken, şimdi 7 tane yurdumuz var ve hiçbir gençlik merkezi yok iken, şimdi 4 tane gençlik merkezi var. Bugün imzasını gerçekleştireceğimiz tesislerle, yatırımlarla Kastamonu’ya bakanlık olarak sadece 350 milyon TL’ye yakın yatırımı gerçekleştirmiş olacağız. Kastamonu insanı her şeyin en güzelini, en iyisini hak ediyor. Bu çerçevede durmadan bu hizmet bayrağını daha yukarılara taşımanın gayreti içinde olacağız. Birleştiren spor, dönüştüren spor, rehabilite eden bir yol. Onun için sporu her birimizin hayatımızda bir yaşam tarzı olarak sahiplenmesi ve bunu bir kültür olarak benimsememiz gerekiyor.

Bugün günlerden Kastamonu. İlimize, ilçemize dair Ankara’da konuştuğumuz konuları bugün protokol aşamasına getirdik. Bu aşamadan sonra da en hızlı şekilde bu tesislerin birer birer Kastamonu ve ilçelerimizde yükseleceğine inanıyorum. Kastamonu’muz için çok ciddi yatırımlarımız bugüne kadar oldu, başlayan yatırımlar oldu. Özellikle geçtiğimiz yıl bakım-onarım yılı ilan ettiğimiz süreçte eskiyen yerlerimizi yenilemiştik. Kayak tesisiyle ilgili yatırımlarımız devam ediyor. Gerekse ilçelerimizde Taşköprü, Ilgaz, Kadıdağı, Yolkonak, Bozkurt, Daday, İhsangazi ve Abana’da başlayıp da devam eden işlerimiz var. Bunların bir kısmı yeni işler bazıları bakım onarım çalışmaları.

“MERKEZ SPOR SALONU’NU 3 AY İÇERİSİNDE TAMAMLAYACAĞIMIZA İNANIYORUZ”
Bugün Tosya, Şenpazar, Pınarbaşı, Küre, İnebolu, Hanönü, Doğanyurt, Devrekani, Azdavay ve Abana ile inşallah bu bayrağı daha yukarılara taşıyacağız. Kastamonu Merkez’de belediyemizle birlikte inşa edeceğimiz semt sahalarımız hızlı bir şekilde tamamlanıp gençlerimizle dolup taşacak. Olimpiyatlara yönelik kamp eğitim merkezimizin projesi tamamlandı kısa bir süre içerisinde inşaatı başlayacak. Kastamonu’nun sembollerinden birisi olacak bir yatırımımız da geçen yıl başladı. Spor salonumuz, sadece Kastamonu’ya değil ülkemize hizmet edecek, bitme aşamasına geldi, 3 ay içerisinde tamamlayacağımıza inanıyoruz. Tüm bu yatırımlarla, az önce bahsettiğim Spor Şehri Kastamonu, Sporda Öncü Şehir Kastamonu iddiamızı çok çok daha güçlendirmiş olacağız. Sporun ruhuna özgü bir şekilde bu ülkenin en büyük umudu olan gençlerimiz başta olmak üzere bu tesislerimiz inşallah hayır, bereket getirecek ve şanlı bayrağımızı gururla dalgalandıracak şampiyonlarımızı buralardan yetiştireceğiz.

“İL ÖZEL İDARESİ’NE 100 BASKETBOL POTASI”
Projelerimizden bir tanesi 10 bin pota projesi. Basketbol bizim önem verdiğimiz branşlardan birisi. Basketbolumuzu da inşallah yine ülkemizin dört bir tarafında olduğu gibi Kastamonu’da da daha yukarılara taşıma gayretindeyiz. Bunu da inşallah İl Özel İdaremize vereceğimiz 100 basketbol potasıyla köylerimize, beldelerimize kadar yayacağız. Yarınların dev adamlarını yetiştirme noktasında, potalarımızın Kastamonu için hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum.”

VALİ AVNİ ÇAKIR:
“İlimizde sporun tüm branşları ile gençlerimizi kötü alışkanlıklardan korumayı, sporun tabana yayılmasını, herkes için sporu erişebilir olarak sağlamayı ve sağlıklı nesil yetiştirmeyi hedef edindik. Bu hedef doğrultusunda Kastamonu olarak sporun her alanında varız. İlimizde 25’i olimpik olmak üzere toplam 40 branşta spor faaliyetleri sürdürülmektedir. Milli takımlarımızda 61 sporcumuz yer almakta, ulusal liglerde toplam 11 takımımız mücadele etmektedir. İlimizde kurulmuş 126 spor kulübünde 34 bin 962 lisanlı sporcumuz spor yapmaktadır. 2 gençlik kampımızda bugüne kadar toplam 30 binden fazla gencimiz misafir edilmiştir. İlimiz sporda ulusal ve uluslararası başarılarla adından söz ettirmektedir. Geçen yıl ulusal müsabakalarda 16 branşta toplam 128 sporcumuz derece elde etmiştir. Uluslararası müsabakalarda ise, 7 branşta 35 sporcumuz 37 uluslararası derece elde etmiştir. Yıldızlar Teakwondo da bir Dünya Şampiyonu, MuaThai de 2 Dünya Şampiyonu ve 1 Dünya 2’ncisi, U-17 Yıldızlar Eskrim’de bir Avrupa Şampiyonu, Kung-Fu’da 1 Avrupa 2’ncisi, Gençler Kick-Boks’ta 1 Avrupa 3’üncüsü ilimizden çıkmıştır. Hentbolda Kastamonu Belediye Gençlik ve Spor Kulübü kadınlar Süper Lig Şampiyonu olmuş ve ülkemizi Avrupa’da başarıyla temsil etmiştir. Okul sporlarında Türkiye Finallerine katılmaya hak kazanan takımlarımız ve bireysel sporcularımız var. Bugünkü protokollerle spor altyapımız daha da güçlenmektedir. Bu tesisler ile birlikte Çok Amaçlı Spor Salonumuz ve Kadı Dağı Milli Takımlar Sürekli Kamp Eğitim Merkezimizin tamamlanmasıyla, gençlerimizin spor yapabilecekleri alanlar artacak olup, il merkezinde ve ilçelerimizde gençlerimize sportif anlamda gençlerimize daha fazla hizmet sağlanabilecektir. İlimizde ve ilçelerimizde yapılacak tesislerde yarınların şampiyonları yetişecek, ulusal ve uluslararası yeni başarılara imza atılacaktır.”

METİN ÇELİK
“AK Parti’nin iktidara gelişinden bu tarafa Sayın Cumhurbaşkanımızın göstermiş olduğu istikamette gençlik ve spor alanında da hem altyapı hem de diğer yönleriyle ciddi gelişmeler yaşandı. Tüm ilçelerimizde, illerimizde güzel tesislere kavuştuk. Bu manada amatör lisanlı sporcu sayısında neredeyse 10 katına varan bir artış yaşandı. Tabii ki bu tesisleşmenin getirdiği büyük katkıyı ortaya koyuyor. Kastamonu’muza da bugüne kadar merkez ve ilçelerimizde de çok güzel tesislere imza attık. Hasan Doğan Spor Tesisleri bu anlamda son dönemde açtığımız yüzme havuzu ve aynı anda 9 tane salon sporunun icra edilebileceği bir spor kompleksi ve Gençlik Merkezi Kastamonu’ya kazandırdığımız büyük yatırımlardı. Bugüne kadar verdiğiniz desteklerden dolayı sizlere teşekkür ediyorum. En son ziyaretimizde ilçelerimizin beklentilerini Sayın Bakanımıza arz ettik. Kendileri de hemen talimatlandırdılar. Çok hassas davrandılar. Bugün Abana, Azdavay, Pınarbaşı, Şenpazar, Doğanyurt, Tosya, Devrekani, Hanönü, Küre ilçelerimizde ve merkezde yapılacak yatırımlarla ilgili bir imza töreni gerçekleştirilecek.”

GALİP VİDİNLİOĞLU
“Çocuklarımız ile gençlerimiz benim en hassas noktamdır. Onlarla ilgili yapılan her projenin ise bendeki değeri ayrıdır ve büyüktür. Bu doğrultuda bugün ilimizdeki 5 mahalleye daha sentetik zeminli saha yapımıyla ilgili hazırlanan protokole atacağımız imzalar, sağlıklı bir gelecek, güçlü bir gelecek adına önemlidir. Şöyle ki geleceğin gençleri olacak çocuklarımızı spora yönlendirmek, günümüzün gençlerini ise teknolojinin gelişmesiyle birlikte yakalandıkları asosyal hayattan kurtarmak ve zararlı alışkanlıklardan uzak tutmak hepimizin sorumluluğudur. Dün olduğu gibi bugünde yarında çocuklarımıza ve gençlerimize yönelik yapılacak her projede Kastamonu Belediye Başkanı olarak üzerime düşeni daima yapacağımın bilinmesini isterim. Biliyorum ki, ülkemiz zeki, çevik ve ahlaklı gençlerin omuzlarında yükselecektir. Önümüzdeki süreçte bu bilinçle mahallelere kuracağımız sahalarda spor yapan gençler ülkemizin her alanda gelişmesine katkı sunacaktır. Sağlıklı nesiller güçlü yarınların teminatı ve güvencesidir. Benim çocuklarımıza ve gençlerimize olan inancım tamdır. Bu tür sosyal projelerle onlara destek olmak ise bizlerin en büyük görevidir. Kim bilir belki bugün bu sahalarda spor yapan gençler yarın ülkemize büyük başarılar kazandıracaktır. Sayın bakanım sözlerime son vermeden önce; ülkemiz sporunun gelişmesi adına yaptığınız tesisleri takdirle takip ettiğimi bilmenizi istiyorum. Bu doğrultuda Kastamonu’muzun beklediği Kastamonu’ya yakışır bir stadyum projesinin zatıaliniz tarafından değerlendirilerek müjdelenmesini umut ediyorum. Öyle ki daha önceden sayın bakanlarımızın sözleri arasında olan bir konunun netleşmesi hem Kastamonusporlu kardeşlerimi hem de Kastamonu’da spor yapan tüm gençlerimizi mutlu kılacaktır. Sayın bakanım, bildiğiniz üzere Kastamonu Belediyesi gençlik ve spor kulübümüz Kadınlar Hentbol Süper Ligi’nin son şampiyonu olmakla birlikte geçtiğimiz sezon Avrupa’da ülkemizi temsil eden tek takım olma unvanını da elinde bulundurmuştur. Önemli başarılara imza atan takımımıza gençlik ve spor bakanlığımızın desteklerinin artarak devam etmesi de bizlerin beklentileri arasındadır. İnşallah ülkemize Avrupa’da kupa kazandıracak ve hentbol branşının da değerinin yükselmesine katkı sağlayacağız. Kastamonu doğal güzellikleriyle kendine hayran bırakan ve oksijen deposu cennet bir vilayetimizdir. Bu vilayetimize geçmiş yıllarda da gündeme gelen bir olimpiyat kamp merkezi’nin yakışacağı şüphesizdir. Başkentimize ve İstanbul’a ulaşım noktasında en yakın şehirlerin başında gelen ilimizde yapılacak kamp eğitim merkezinin ülke sporuna büyük katkılar sağlayacağı düşüncesindeyim. Bu anlamlı günde yatırım protokolüne atacağımız imzaların hayırlara vesile olmasını diliyor, saygılar sunuyorum.”
Yorum Yazın