TİC Holding Header
  • USD 32.377
  • EUR 34.985
  • Altın 2324.875
  • BIST 100 9129.19
  • Genel

Bakan Ersoy, anı dalışı gerçekleştirecek

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, 1. Dünya Savaşı sırasında batan 14 geminin yer aldığı Gelibolu Tarihî Sualtı Parkı’nda anı dalışı gerçekleştirecek.
Bakan Ersoy, anı dalışı gerçekleştirecek
İHA - Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından düzenlenen Troya Kültür Yolu Festivali çerçevesinde 24 Eylül Cumartesi günü Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Gelibolu Tarihî Sualtı Parkı’nda anı dalışı gerçekleştirecek. 25 Eylül Pazar günü ise bu yıl 7’ncisi gerçekleştirilecek olan Gelibolu Maratonuna Kilitbahir Kalesi’nde start verecek. Vatandaşların katılımına açık olacak maratonda 1915 anı koşusu gerçekleştirilecek.

1. Dünya Savaşı temalı ilk su altı parkı
Derinliklerinde pek çok hikaye saklayan Çanakkale’nin destansı batıkları, 1. Dünya Savaşı temalı ilk su altı parkı özelliğini taşıyor. 107 yıl önce Seddülbahir Kalesi açıklarında batırılan İngiliz Kraliyet Zırhlısı ’HMS Majestic’in de aralarında bulunduğu 14 batık gemi dalış meraklılarına açılmıştı. Ege ve Marmara denizlerinin buluşma noktası olan ve sahip olduğu su altı hazineleri ile tüm dünyanın ilgisini çeken Gelibolu Tarihi Sualtı Parkı, yerli ve yabancı turistlerden yoğun ilgi görüyor.
Yorum Yazın