TİC Holding Header
  • USD 32.332
  • EUR 35.072
  • Altın 2295.904
  • BIST 100 8880.09
  • Genel

Bağlar Belediyesi'nden ağaçlara kış terapisi

Bağlar Belediyesi, son yıllarda hayata geçirdiği park ve sosyal donatı projelerini yöre iklimine uygun binlerce ağaç türü ile ihya ederken, kış mevsiminin gelmesiyle beraber ağaçların bakımı Park Ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri tarafından düzenli olarak gerçekleştiriliyor.
Bağlar Belediyesi'nden ağaçlara kış terapisi
Son 4 yılda kazandırdıkları 11 park projesinin yanı sıra kamuya açık hizmet veren cami, medrese, okul ve taziye evi gibi yerlere de ağaçlandırma desteğinde bulunduklarını belirten Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu,”Park projelerimizi 20’ye yakın ağaç ve çalı türüyle şekillendiriyoruz. Ağaçların bakımını ve budamasını da düzenli olarak yaparak korumuş oluyoruz.” değerlendirmesinde bulundu.

Yakın tarihe kadar gür ağaçlar ve ormanlık alanlarıyla bilinen ancak daha sonra düzensiz göçle beraber meydana gelen çarpık kentleşme nedeniyle bu özelliğini kaybeden Bağlar, son yıllarda hız verilen ağaçlandırma ve yeşil alan çalışmalarıyla bu misyonunu yeniden kazanmaya başladı.
Bağlar Belediyesi tarafından hayata geçirilen 11 farklı özellikteki çok amaçlı park projelerinde binlerce ağaç dikildi. Belediye ayrıca ilçedeki cami, okul, taziye evi ve kamuya açık yerlere de ağaçlandırma ile çevre düzenlemesi desteğinde bulunarak ilçedeki yeşil alan miktarının artırılmasında önemli rol oynadı.
Bağlar Belediyesi, mevsim şartlarına bakım çalışmaları yaparak da ağaçların korunmasını ve yenilenmesini sağlıyor.

Başkan Beyoğlu :”Yeşil Bir Bağlar Hayali İçin Çalışıyoruz”
Yeşil alanların oluşturulması ve korunması konusunda oldukça hassas davrandıklarını belirten Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu, bir yandan binlerce ağacı toprakla buluştururken, diğer yandan mevsim koşullarını göz önünde bulundurarak bakım çalışmaları gerçekleştirdiklerini söyledi.

Başkan Beyoğlu, şu değerlendirmede bulundu;
“Yöremizin iklimine uygun 20’ye yakın ağaç çeşidi ve çalı türü olmak üzere binlerce ağaç diktik. Vatandaşlarımız, hayata geçirdiğimiz devasa ve göz kamaştıran çok amaçlı parklarımızda bunu rahatlıkla hissedebiliyor. Bunun yanı sıra eğitim kurumları, ibadethane ve taziye evi gibi kamuya açık olan, halkın ortak kullanım alanı olan yerlere de çevre düzenlemesi yaparak ağaçlandırma desteğinde bulunduk, bulunmaya da devam ediyoruz. Geleceğe temiz ve yeşil, oksijeni bol bir çevre bırakmak istiyoruz. Bağlar’ımız tarihte göz alıcı yeşil alanlarıyla biliniyor. Bu misyonu tekrar kazandırmak için gayret ediyoruz. Hamd olsun son 4 yılda bu konuda güzel işlere imza attık. Aynı zamanda kazandırdığımız binlerce ağacın bakımını ve budamasını yaparak ağaçların canlı kalmasını ve yenilenmesini sağlıyoruz.”
Yorum Yazın